Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 jobb hotas vid åkerikonkurs

Trisab, ett av Norrlands största åkerier, har begärts i konkurs. Cirka 100 anställda riskerar att bli utan jobb.

Annons
För bara några månader sedan tvingades åkeriet, som specialiserat sig på frakter med kylbilar, att skära ned verksamheten i södra Sverige. Men det räckte inte, nu har ledningen tvingats begära företaget i konkurs.
 Såväl moderbolaget som de båda dotterbolagen har begärts i konkurs. Det är främst verksamheten i södra Sverige som gått med stora underskott och det har i sin tur påverkat företaget som helhet, säger konkursförvaltaren Christer Jonsson, Umeå till TT.
Redan när Trisab tvingades skära ner verksamheten i Skåne varslade bolagets vd Gustaf Ellingsson om att situationen var allvarlig.
 Konkurrensen är förödande hård från främst utländska åkerier som kan köra för priser som ligger 30 procent under vad vi kan klara av.
Konkursförvaltaren kunde på fredagen konstatera att bolaget har skulder på mellan 20 och 30 miljoner kronor.
 Vi driver verksamheten vidare och försöker hitta nya ägare. Det kan dock bli svårt att hitta en lösning för hela den nuvarande verksamheten. Det mesta tyder på att en lösning som innebär en uppdelning av verksamheten, säger Christer Jonsson.
Bolaget ägs av bröderna Gustaf, Donald och Krister Ellingsson, som startade företaget 1987.
Trisab, som har huvudkontoret i Älvsbyn i Norrbotten och administrationen i Umeå, bedriver tempererade transporter inrikes. När bolaget var som störst för några år sedan så hade man drygt 150 anställda. Vid konkursen har företaget cirka hundra anställda med ett 60-tal kylbilar i trafik runt om i landet och en omsättning på totalt cirka 150 miljoner kronor.
Företaget har utöver verksamheten i Älvsbyn och Umeå även kontor och terminaler i Luleå, Umeå, Sundsvall, Eskilstuna, Stockholm och Helsingborg.

Mer läsning

Annons