Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring svårt misshandlad

En 13-årig pojke misshandlades svårt av två andra tonåringar på Söndagsvägen sent på fredagskvällen.
En 18-åring ska efteråt ha hotat vittnen som hjälpte polisen identifiera gärningsmännen.

Annons
Polisanmälan beskriver en mycket allvarlig och kränkande misshandel. Två killar ska ha börjat trakassera 13-åringen. De ska ha knuffat omkring honom och kastat ut hans glasögon i skogen. Sedan ska de ha slagit ner honom, och fortsatt misshandeln med sparkar i ansiktet och magen.
Förrövarna ska sedan ha försvunnit från platsen på moped.
13-åringen ska tagvis ha varit medvetslös, och hade även andningsuppehåll. Han fördes till sjukhus för vård. Polisen hade på måndagen inga säkra uppgifter om hans tillstånd.
En polispatrull kom till platsen och vittnen pekade ut en 15-åring och en 14-åring som skyldiga till den fega misshandeln. Men en 18-åring ska då ha hindrat polisens arbete och försökt skrämma både 13-åringen och vittnena.
Han ska ha kommit med förtäckta hot mot vittnen och målsägande. De blev mycket rädda, säger Jan-Erik Nilsson på närpolisen.
Enligt anmälan envisades 18-åringen med att försöka hindra polisarbetet, och när polisen tog tag i honom spjärnade han emot. Därför är han nu misstänkt för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Men den allvarligaste misstanken gäller hans försök att påverka och skrämma vittnen och 13-åringen. Det bedöms som övergrepp i rättssak ett allvarligt brott som kan ge fängelse.
Eftersom både offer och misstänkta gärningsmän är mycket unga behandlas fallet med förtur, och åklagare ska kopplas in. På måndagsförmiddagen väntade polisen på direktiv om hur utredningen ska drivas vidare.

Mer läsning

Annons