Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring omkom i Härnösand

/
  • Bilens högra framskärm träffade kvinnan som kastades över staketet och hamnade nere i slänten bredvid den södra infarten mot Härnösand.

En 18-årig kvinna från Sundsvall omkom omedelbart när hon blev påkörd på E4 i Härnösand vid 16.15-tiden igår.

Annons
Kvinnan skulle korsa E4 för att gå i riktning mot Coop. I söder körfil kom en lätt lastbil farande. Föraren hann inte väja undan utan träffade kvinnan med höger framskärm. Det blev en våldsam smäll och kvinnan kastades över staketet och hamnade i slänten bredvid infarten till Coop.
Föraren av bilen hade inte en chans. Det är tolv meters bromsspår på asfalten och han har inte gjort nåt fel, konstaterade polis på plats.
Föraren av den lätta lastbilen chockades och fick föras till sjukhus.
Kvinnan studerade på en skola i Kramfors  och befann sig i Härnösand.

Använde inte gångstråk
Nu skulle hon korsa E4 på en plats som inte har något övergångsställe. Många människor använder den här genvägen där vägbanan i stort sett ligger i mörker. På det här vägavsnittet är hastigheten begränsad till 70 kilometer.
Föraren berättade att han inte sett kvinnan, uppger man på räddningstjänsten.
Den här genvägen är bevisligen en dödsfälla och fler kommer att drabbas om ingenting görs. Staketet på E4 som vetter mot räddningstjänstens nya lokaler har öppnats en bit. Antagligen har folk sparkat sönder det för att lättare kunna ta sig fram.
Sak samma med stängslet ner mot Coop. Det är söndersparkat. Detta har säkert gjorts för att man ska kunna gena över E4. Hundra meter norr om olycksplatsen leder det ner en trappa från bostadsområdet där man kan gå under E4 för att komma in mot centrum.
Av någon anledning har  kvinnan inte använt sig av det gångstråket.
Det här var den andra trafikolyckan med dödlig utgång i Härnösand på
tre veckor.

Mer läsning

Annons