Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 fick ro och håll i gång på Gudstjänst

/

– Hej! Jag heter Jan-Erik och är alkoholist, inledde prästen.
– Hej Jan-Erik! svarade de cirka 200 församlade i Gnarps kyrka vid söndagskvällens sinnesrogudstjänst.

Annons
Jan-Erik, som inte vill ha sitt efternamn publicerat, gav en gripande berättelse om sin alkoholism men att han nu varit nykter i 16 år.
När jag vågade erkänna alkoholismen, befriades jag från rädslan att bli avslöjad.
Långvikarierande Gnarpsprästen Bengt Wiklund ordnade liknande Gudstjänster i Gävle, stora besöksdragare. Mellan varven skakade han nu loss som om han varit på ett disko. Inte minst när spontankören svängde med "pärleporten".
Besökarna var till uppskattningsvis hälften från Gävle- och Söderhamnstrakterna. Många med Jan-Eriks verklighet och bakgrund.
Som drogberoende blev jag mer och mer ensam, sade Jan-Erik. Här finns gemenskapen med varandra, med Gud.
De besökande fick skriva sin förböner. "Tack Gud för att jag fått vara nykter ännu en dag" . "Hjälp min lillasyster hem igen". "Jag behöver dig för att hålla mig drogfri". Så hette det för att ge några exempel.
De spontana reaktioner som gavs från ortsbor var att det var en utomordentlig Gudstjänst, en som verkligen gav något. Inga obegripliga ord, medryckande musik, glädje, frihet men även ro. Till allt detta bidrog i hög grad Rolf "Månen" Svensson musikgrupp och Ann-Britt Anderssons underbara sång. Alla med ledande roller bekanta till Bengt Wiklund, från dennes Gävletid.


Mer läsning

Annons