Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21 skadade i bussolycka på E4

En allvarlig trafikolycka inträffade vid halvtiotiden på tisdagsförmiddagen på E 4 i höjd med Skarvberget norr om Gävle. En buss från Medelpadsbuss på väg till Stockholm kolliderade med en långtradare. — Alla 21 passagerare fördes till sjukhus men de flesta klarade sig med lindriga skador, säger Caroline Nordström, informationsansvarig vid Gävle sjukhus.

Annons
Olyckan inträffade när en långtradare bromsade in vid bärgningsarbetet efter en olycka mellan en personbil och en lastbil som precis inträffat på E4:an. Polisen hade inte hunnit komma till olycksplatsen och varningstrianglar hade inte satts upp men långtradaren lyckades sakta in.
Bussen som kom strax efter kunde inte stanna i det hala väglaget utan körde på långtradaren bakifrån. Bussens front blev intryckt och föraren klämdes fast.

Föraren fastklämd
Samtliga 21 personer, inklusive två barn i tio-års åldern, som var med på bussen fördes till sjukhuset i Gävle.
Det är väldigt lindriga skador efter en så dramatisk olycka. De har fått skrubbsår och har ont i nacken. Om de fått pisksnärtskador, vet vi inte nu utan det kan visa sig om två år, säger Caroline Nordström.
Bussföraren, en man i 40-års åldern, skadades allvarligast.
Han klämdes fast men räddningstjänsten fick loss honom efter någon timme.
Han har fått benbrott och ska gipsas, säger Caroline Nordström.
Förutom chauffören fanns på tisdag eftermiddag bara en person kvar för vård på sjukhuset.
Bussen tillhör Medelpads buss och Resetjänst AB och startade i morse klockan sju från Sundsvall. Enligt företaget fanns minst 16 passagerare ombord på bussen när den lämnade Sundsvall.
Busschauffören var från Sundsvall och de flesta passagerare kom också från Sundsvall. Några hade stigit på i Hudiksvall och Söderhamn.
Sju personer vill fortsätta sin resa till Stockholm och det kan de göra. De som vill återvända till Sundsvall ordnar vi transport för, säger Caroline Nordström.
Olyckan skedde på en 90-sträcka med vajerräcken.
Efter krocken mellan bussen och långtradaren inträffade en tredje olycka på samma plats. Då krockade två personbilar med varandra. Förarna som var från Arvidsjaur respektive Gävle fick föras till sjukhus men de fick inga allvarliga skador.
E4:an stängdes av i båda riktningarna under förmiddagen men efter tre och en halvtimmes avbrott flyter trafiken på som vanligt på olycksplatsen.

Mer läsning

Annons