Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

39-åringen försökte utpressa länsstyrelsen

Den 39-årige man som i fredags greps misstänkt för hotet mot Södertälje hamn försökte pressa pengar av länsstyrelsen i Stockholm, uppger Aftonbladet.

Annons
Enligt tidningens källor begärde mannen motsvarande flera miljoner kronor som skulle levereras i euro. Tillsammans med hoten till länsstyrelsen ska mannen ha skickat med ett simkort till en mobiltelefon, dit mannen senare skulle skicka ett sms med uppgift var pengarna skulle levereras.
Stockholmspolisens presstalesman Björn Pihlblad ville på lördagen varken bekräfta eller dementera uppgifterna.
 Vi vill inte kommentera utredningen förrän på måndag, säger han till TT.
Polisen vill inte heller bekräfta om det var riktiga sprängladdningar som på fredagen flyttades från hamnen eller vad som kommit fram i det senaste dygnets förhör.
 Först måste vi avgöra om det är sprängladdningar, men oavsett var det är måste de plockas isär och jämföras med beslag som gjorts hos den misstänkte, säger Björn Pihlblad.
En anställd på AGA i Södertälje kände till den misstänkta bomberna redan i måndags, men han trodde att det rörde sig om något slags utrustning som hörde till verksamheten, skriver Länstidningen i Södertälje.
Uppgifterna upprör kommunalrådet Anders Lago (s).
 Dessa uppgifter är mycket allvarliga. Man kan ju fundera på varför AGA inte kontaktat polisen, säger han till tidningen.
Hamnens styrelse ska nu kalla depåinnehavarna till ett möte.
 Vi måste informera och se till att varje depåinnehavare sköter säkerheten. Hade det här varit något mätinstrument som vi lagt ut hade vi informerat om det, säger vd:n för Södertälje hamn Ingvar Wirén till Länstidningen.

Mer läsning

Annons