Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 agerar i "Tusen och en natt"

Inte mindre än ett 50-tal elever på högstadiet i Harmånger har roller eller annat ansvar i musikalen \"Tusen och en natt\" som på tisdagen gavs i tre föreställningar på Mellanfjärdens teater.

Annons
Det är härlig att i skolsammanhang få uppleva ett rakt igenom levande spel, utan mimande.
Sex lärare och musikskolans ensemble är pådrivande och resultatet blir alldeles utmärkt med levande textläsning, nästan rakt igenom tydliga repliker, stark sång och livlig dans.
Sultanen, Robert Lindkvist, känner sig sviken av kvinnor och avrättar dem hej vilt. Efter ett par sagor på sängkanten, Alibaba och de 40 rövarna och Bacbas, blir han på bättre humör och finner till sist Sheherezade, spelad av Hanna Sundin-Berglin. Bärande roller i huvudberättelsen har även Agnez Nilsson Rebecca Wallin, Linnea Källberg och Antonia Olsson.
Tycker att det är fantastiskt att så många som ett 50-tal elever gör olika insatser. Det är ju en femtedel av skolans elever, säger musikläraren Marie Tellin som under åren stått bakom många elevsuccéer.
Den här gången tillsammans med ett lärarlag med Therese Burman, Ritha Salo Palm, Åsa Vesterlund, Therese Lundh och Anna Frisk.
Vi nämner även musikensemblen och inte minst Lars Larssons underbara blås. Och det rena ljudet och väl avvägda ljuset a la Svartvik.
Spelet fortsätter på onsdagen, för flera skolklasser.

Mer läsning

Annons