Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

#6 Emelie Eriksson

/

Emelie Eriksson, 17 år, Sundsvall

Annons

Familj?

Mamma Katarina, pappa Joakim, tre äldre systrar som heter Matilda, Johanna och Amanda. Även en lillebror som heter Hugo.

Berätta lite om vad du gör:

Går på Skvaderns gymnasieskola och studerar där naturvetenskap. Har inget fast jobb men sjunger på olika tillställningar ibland.

Vad har du för fritidsintressen?

Främst musik och sång men tränar även basket då jag har tid. Spenderar mycket tid med min familj, pojkvän och vänner.

Berätta om din sång:

Jag har sjungit i kör sedan jag var liten, började i Skönsmons kyrkas barnkör och har sedan många år tillbaka sjungit i kör med kulturskolan. Jag brukar uppträda på skolan, både solo och med band och har varit med i flertalet luciatåg genom åren. Förra sommaren jobbade som gatumusikant inom Sundsvalls kommun med min syster som jag även brukar sjunga stämsång med på t.ex. dop, bröllop, födelsedagsfirande och på gudstjänster i kyrkan.

Varför jag vill bli Medelpads Lucia 2014?

Att se människor lyckliga och glada är något av det bästa jag vet och jag vill gärna förmedla värme och glädje i en så mysig högtid som denna med hjälp av min sång.

Nämn något som är viktigt för dig i livet – och varför?

Min familj och min pojkvän är mycket viktiga för mig, för att de står mig närmast och jag vet att jag alltid kan lita på och få stöd från dem.

Har du någon favorit bland julens sånger – vilken i så fall?

En svår fråga, eftersom det finns så många fina jullåtar, men Mary Did You Know och All I wan’t for Christmas is you, är två låtar som tilltalar mig och om jag ska nämna någon mer klassisk så tycker jag O’ helga natt är en mycket stämningsfull och fin låt.

Vad har du för förebilder?

Mina storasystrar är mina största förebilder, som jag lärt mig mycket av och fortfarande ser upp till lika mycket som jag gjorde när jag var mindre.

Se övriga luciakandidater här

Mer läsning