Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt ordnar sig – men min kollega ryser av obehag

Annons

Alla pratar om sommar. Todos estan hablando de verano. Sommaren i Stockholm är lika varm och välkomnande som en sibirisk snöstorm. Den 1 juni hade jag ullrock med stickad kofta under och frös. Nog för att jag är känd för att vara en person som aldrig lyckas klä sig efter vädret men inte ens jag kan lastas för att vara fel ute här. Det här är inte skäligt. Höj dig vädret.

Tydligen ska man ha semester i år också. För första gången i mitt 27-åriga liv kommer jag att få betalt för att få vara ledig. Länge leve välfärden. Hur agerar en person som har semester? Måste jag under en månads tid konsekvent visa bröstvårtorna när jag är på Hemköp? Semesterfirare jobbar ju så.

Förutom att åka hem till Sundsvall ett par veckor har jag ingen aning vad som ska ske. Min kollega ryser av obehag när jag säger jag inte planerat den minutiöst. Hon jobbar med semester-agenda – jag gör det inte. Jag tänker att det ordnar sig. Man får pengar för att dricka mimosa. Det kan vara värre.

Imorgon, lördag den 6 juni, fyller min mamma 58 år. Det råkar också vara någon slags nationaldag och svenska flaggans dag. Min mormor har alltid berättat om hur någon förvirrad dam tyckte det var festligt att hela Alfta flaggade för min mor dagen hon föddes. Ett litet missförstånd såklart, men jag gillar tanken och hoppas att hela Hälsingland, Sverige och världen hissar fanan för min mamma imorgon. Hon är mer intressant och värdefull än alla gamla kungakröningar är tillsammans. Gustav Vasa står sig slätt mot min mor. Grattis madre.

Nyss stod det klart vilka som blir årets sommarvärdar i P1. Jag har aldrig varit särskilt fascinerad över det här programmet och kommer knappast följa det slaviskt i år heller.

Ser dock fram emot Lena Ohlin, Zara Larsson och Fredrik Reinfeldt. Mest Zara Larsson tror jag.

Institutet för Mediestudier konstaterar att 45 procent av landets journalistkår bor i Stockholms län. 1 av 100 invånare på Södermalm arbetar som journalist. Vill ni ha en analys kring den här snedfördelningen får man snällt vänta på Håkan Norberg. Jag kan bara konstatera att jag är en vandrande floskel och mår lite dåligt över hur smal åsiktskorridoren kan komma att bli.

Winter is coming? Winter is here. Kunde inte sova i måndags efter sjunde avsnittet av Game of Thrones. Aldrig har jag varit så orolig över påhälsning från odöda gubbar med blått ansikte.

Mer läsning

Annons