Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets företagare i Timrå utsedd

/
  • Leif Nygren har utsetts till årets företagare i Timrå av kommunen och företagarna. Han är delägare i bolaget EAB Norrland som har sitt huvudkontor i Fuske.

Leif Nygren är årets företagare i Timrå. Han driver ett jordbruk och ett aktiebolag i Fuske mellan Lagfors och Ljustorp.
Mima Foto i Timrå blev årets Boosterprpristagare. Båda blev uppmärksammade när årets Meeting Point arrangerades i Timrå.

Annons
I år hölls hela arrangemanget tennishallen i Timrå. Ett 60-tal företag från Västernorrland hade anmält sig.
I sporthallen vägg i vägg arrangerade samtidigt länsstyrelsen sitt möte för Regionalt Tillväxtprogram som består av en expertgrupp som har det strategiska utvecklingsansvaret för näringslivs- och infrastrukturfrågor i länet.
Länsstyrelsen informerade och diskuterade kring frågan om tillväxt vad som är gjort och vad som ska göras. Inne i tennishallen hade olika företag chansen att träffa varandra.
Vi har fått en lista på företag som ska träffa oss, berättade Kristina Lindh, Hälsostegen som hade sitt bord tillsammans med Viveka Westin, Vilokraft.
Båda företagen arbetar med friskvård ur olika perspektiv och kände båda att arrangemanget var bra.
Vi får chansen att pressentera friskvårdslösningar och visa upp vilka vi är för olika företag.
Båda gick sedan själv runt till andra bord för att i sin tur knyta kontakter och kanske nya affärspartners. En som redan har många affärspartners är Leif Nygren genom aktiebolaget EAB Norrland.
Under eftermiddagen fick han motta priset som årets företagare i Timrå av Timrå kommun och Företagarna i Timrå.
Egentligen tycker jag inte att jag ska ha priset utan snarare bolaget, säger Leif Nygren som gärna vill framhålla övriga delägare och anställda.
Ordförande Erik Sjölander, för företagarna i Timrå menar dock att Leif Nygren har gjort sig välförkänt av priset.
Nutek, Almi och andra anser att vi hela tiden ska satsa på en produkt och specialisera oss på detta, vilket inte alltid är rätt, säger Erik Sjölander och fortsätter:
Leif Nygren är uppfinningsrik och har flera verksamheter som ett jordbruk och en industri och visar att detta är en koncept som fungerar i glesbygden och skapar jobb.
Bara för någon vecka sedan skrev Sundsvalls Tidning om Leif Nygren och hans verksamhet med köttproduktion. EAB lagerhyllor, industridörrar och industribyggnader.
Vi gör färdiga lösningar i utförande som kunden vill ha, säger Leif Nygren. Sedan tillverkas komponenterna av EAB i Smålandsstenar och vi monterar och bygger på plats.
Bolaget har funnits i cirka 20 år och Leif Nygren ser inga nackdelar att bedriva verksamheten i glesbyggd. I dag sysällsätter bolaget sex personer.
Många kunder uppskattar att komma upp hit.
Även Mima Foto fick sitt pris under gårdagens mässa i Timrå. Boosterpriset som går till ett företag som är på gång och delades ut av Entreprenör Timrå i samarbete med Svensk Industridesign.
Det är ett ungt företag med oanade förutsättningar, säger Sam Madsen, projektledare för mässan.
Priset är en designer som ska arbeta 30 timmar i företaget.

Mer läsning

Annons