Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajamaja de luxe

/

Det finns en lyxklass även i bajamajornas värld. Där svag musik och blommor ersätter lukt och kladd. Med ädelträ och mässingdetaljer i stället för kletig lättmetall.

Annons
Nästan alla har besökt en stinkande, överfull bajamaja. Som krävt många, långa köminuter, för att till sist få beträda det kladdiga golvet och i någon form av pervers lättnad halvhukande förrätta sina behov.
Men den varianten är bara för vanliga dödliga. När stora företag och organisationer behöver mobila bekvämlighetsanläggningar så finns givetvis en de luxe-variant att hyra.
Monica Stålberg i Ockelbo var länge ensam om att kunna erbjuda den saken i Sverige, nu finns det fler i södra Sverige men hon är fortfarande ensam i branschen norr om Dalälven. En klar kontrast till övriga mobila toaletter som hon och hennes man också hyr ut vid gatufester och andra sommarevenemang.
Stolt förevisar hon den blankpolerade gröna skapelsen som förses med röda mattor vid entrén när den hyrs ut. Inne smyckar hon den med blommor och ljus och ur högtalarna strömmar ljuv musik. Allt är skinande blankt. Och det underbaraste av allt, vattnet. Vattenspolande toaletter och handfat med rinnande vatten.
Vi hyrde ut vid Natomötet i Åre och Michael Bindefelt hade den vid sin 45-årsfest, berättar Monica Stålberg stolt.
Lyxbajamajan ställdes ut när Företagsforum hade mässa i Sandviken. Den mest besökta och uppskattade montern, enligt Monica Stålberg, eftersom den var inkopplad.

Mer läsning

Annons