Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn far illa efter förskolenedläggning

Cirka 20 barn far uppenbart illa sedan Migrationsverket lagt ned sin förskola i Sidsjön. Det är nödvändigt för barnen att få en förskola eller ett fritids på nära håll.

Annons
Det informerade Kjell-Arne Sköldh, ordförande för socialnämndens individ- och familjeomsorgsutskott, om vid ett möte i juni. Migrationsverket förskoleverksamhet i Sidsjön avvecklades succesivt under våren 2004. Enligt Migrationsverket ingår det inte i deras uppdrag att driva förskolor eller fritids och verket har renodlat sin verksamhet.
Asylsökande barn behöver som alla andra barn få vara i en verksamhet och givetvis är det bättre om den finns nära deras boende, säger Jan Gerhardsen, samordnare av mottagsfrågor vid Migrationsverket i Sundsvall.
Den tidigare verksamheten fungerade i form av en öppen förskola där föräldrar och barn var tillsammans.
Under sommaren upplåter Migrationsverket en lokal till kommunens sommaraktiviteter som riktar sig till förskole- och skolbarn och kan vi hjälpa till gör vi gärna det, säger Jan Gerhardsen.
Efter en reform som gav även asylsökande barn rätt till förskola respektive förskoleklass läggs ansvaret på kommunen.
Leif Nilsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden känner inte till problemet med att barn far illa i Sidsjön på grund av avsaknad av förskoleplatser.
Vi har inte fått några larmsignaler om att det inte skulle fungera med förskoleplatser åt barnen från Sidsjön. Vi är skyldiga att ha platser till alla barn och vad jag vet har vi det i dag.

Mer läsning

Annons