Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnfamilj hemlös efter brand

Trebarnsfamiljen vaknade av en smäll. Utanför brann det för fullt. — Barnen sprang ut i kalsonger, jag fick på mig ett par byxor och tjejen joggingbyxor och en topp, berättar Magnus Frykman. Sedan gick det snabbt. Villan brann ned till grunden i går natt och alla deras ägodelar försvann i lågorna.

Annons
Det var vid 03-tiden som familjen i Medskogsbron väcktes av smällen. Genom fönstret såg de lågorna. De koncentrerade sig på att alla i familjen fort skulle med ut, några kläder eller saker fanns det inte tid till att plocka med sig. Snabbheten ut från suterrängvillan räddade deras liv.
När vi vaknade brann det bara utanför på balkongen men precis när vi kommit ut övertändes huset, berättar Magnus Frykman.
De hade änglavakt, konstaterar räddningsledaren Lasse Dolk.
Familjen fick först ta sin tillflykt till en taxi innan ambulansen anlände. Chockade och med lättare rökskador fördes de sedan alla fem till sjukhus där de omhändertogs och fick tala med kurator. Ändå var de tvungna i går att försöka få ordning på tillvaron.
Jag är fortfarande lite uppjagad. Men nu handlar vi allt sådant som vi måste ha, strumpor, skor, tröjor, tandborstar och så får affären skicka faktura till försäkringsbolaget, berättade Magnus Frykman i går eftermiddag.
Besvärligare är det att återfå körkort, kontokort, nya bilnycklar, foton och allt med affektionsvärde. De tre barnen 9, 13 och 15 år gamla får nu bo hos sin pappa medan Magnus Frykman och hans sambo tar in på hotell till att börja med.
Han förstår inte hur branden kunde börja utomhus för det fanns inget där som skulle brinna.
Men jag vill inte säga något förrän polisen gjort sin undersökning på plats.
Även Lasse Dolk är osäker på vad som startade elden. Larmet kom in 03.10 och när räddningstjänsten en kort stund efteråt kom till platsen var hela huset övertänt.
När vi kom dit tvingades vi koncentrera oss på utvändig släckning, det brann så kraftigt att vi inte kunde gå in med rökdykare.
Först på förmiddagen lämnade räddningstjänsten brandplatsen. Polisen har spärrat av området och kommer att göra en platsundersökning när det svalnat och den värsta brandlukten försvunnit.

Mer läsning

Annons