Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjö Cruisers, rejält nervösa arrangörer

Annons
Bergsjö Cruisers, rejält nervösa arrangörer.
Skulle det komma några utställare på den trettonde upplagan av Bergsjö Cruising?
Eller skulle de få stå där ensamma med ett gediget prisbord, skulle alla näringsidkare som driver kaféer, restauranger och korvkiosker ha mönstrat personal och extraaktiviteter i onödan?
Det kom utställare, trots spöregnet. Drygt 30 krom- och lackglänsande entusiastbilar. Svansen kom den också, men precis som utställarna i mindre antal.
Förra året kom det drygt 100 bilar till utställningen. I det här vädret är drygt 30 bra, konstaterade än trots bortfallet nöjd Joakim Forsström ordförande i Bergsjö Cruisers.
Segrande bil under Cruisingen i Bergsjö utses alltid av publiken. Och publiken var rätt stor med tanke på, ja ni vet säkert. 2005 års segrare blev Susanne Sandberg från Mussön utanför Njutånger med sin Pontiac Bonneville 1962 Cab. En av två rullande i Sverige.
Tvåa blev Kent Rosengrens brandbil, en cheva från 1947, säkert inte helt obekant fordon i Njurundatrakten. Trea blev Jukka Tommila, Forsa med sin Buick Roadmaster 1958.
Det blev fest det här året också. Även om talet 13 höll på att ställa till det ordentligt. Men som en av festdeltagarna sa:
Blöt som f-n på utsidan, kallt. Blöt som f-n på insidan, varmt. Det är kul. För det finns som sagt inget dåligt väder, bara dåligt dricka

BILDTEXTER
SLUGG: BergsjöCruising-vinnare
Susanne Sanndberg, med son visar stolt upp sig framför sin vinnarbil. En Ponriac Bonnerville 1962 Cab. En av två rullande i Sverige.

SLUGG: Bergsjö Cruising-brandbil
Kents Bilgummi står som ägare till den här, i Njurundatrakten inte helt obekanta bilen. En cheva från 1947 som gått som brandbil på Frösön.

Mer läsning

Annons