Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjö hotell drivs vidare

/

Bergsjö Hotells arrendatorer slutar driva hotellet sista september. Om ägarna inte lyckas hitta en köpare till fastigheten och rörelsen, ska de själva gå in från 3 oktober.

Annons
Som tidigare fortsätter lunchserveringarna till Vuxenutbildningen och övriga, samt matleveranser till bygdens största företag Trima. Rotarys onsdagsmöten fortsätter på hotellet.
Hotellt serverar 150 luncher dagligen, har sex uthyrningsrum och en årsomsättning på 2,5 miljoner kronor.
- Det pågår förhandlingar med intressenter, säger ägaren Tommy Svedberg, som med makan Yvonne driver Stenegårds matsalar i Järvsö.
Begärt pris via Länia Företagsförmedling är 1,6 miljoner inklusive inventarier.
Makarna Svedberg har tidigare drivit Bergsjö Hotell, men sökte sig tillbaka till Järvsö. Nya arrendatorer blev Barbro Gustavsson och Lennart Lindberg, Hudiksvall. När de i vintras slutade, kom arrendatorn Seth Sjöberg. Efter några avslutade han sitt engagemang i hotellet.
Då återgick Barbro och Lennart som arrendatorer. I somras började de driva Mat- och Kaffestugan vid E4 i Harmånger, vilken de nu helt ska ägna sig åt, berättar dottern Rosita Gustavsson som jobbar i Bergsjö Hotell.
- Vi har trivts väldigt bra i Bergsjö, men det är mycket som ska göras på fastigheten och det har inte känts realistiskt att fortsätta.
- Bergsjö Hotell, byggt 1896, är tyvärr inte kulturskyddat, säger Tommy Svedberg. Det ser ut ungefär som ett Vilda västern-hotell; ett äldre amerikanskt par blev förtjust i det, tillägger han.
Eva Andersson

Mer läsning

Annons