Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsman stämmer Atlas Copco - förlorade 671 000 på kass kompressor

Bergborraren Börje Larsson i Parteboda stämmer Atlas Copco Compressor AB för de intäkter han missade på grund av en felande kompressor. Det tog företaget fem månader att fixa maskinen, och under tiden förlorade Larsson 671 000 kronor, hävdar han.

Annons
Börje Larsson driver en enskild firma i Parteboda, och verksamheten är bergsborrning. För detta behövs tungt maskineri, bland annat en sådan kompressor som Larsson köpte för 749 000 kronor av Atlas Copco Compressor AB i november 2001.
Men enligt Börje Larsson blev köpet en flopp. Redan första dagen började kompressorn spotta ur sig kylvatten och gå het. Han kontaktade säljaren som uppmanade honom att lämna in maskinen till Jemtbil för lagning.
Sedan följde månader av ständigt fraktande av kompressorn till och från verkstad. Inte förrän den 10 april 2002 var felet avhjälpt.
Börje Larsson anser sig ha gått miste om stora intäkter till följd av den krånglande kompressorn. Enligt hans beräkningar har han haft utlägg för två göralösa anställda i 66 dagar Han har dessutom gått miste om intäkter för borrning. Han menar att den ekonomiska skadan uppgår till 671 000 kronor, och i går lämnade han en in en stämning mot Atlas Copco och kräver dem på pengarna.
Rättegång blir det först sedan Atlas Copco gått i svaromål om kravens rimlighet och om inte parterna dessförinnan kunnat förlikas.

Mer läsning

Annons