Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Billan" i nya roller

Marie-Helene Westin överraskade många med sitt VM-guld på skidor 1987. På lördagen visade hon sprintertakter, som kort-kort invigningstalare på hälsomässan i Hudiksvall. — Tal ska gå fort, tycker hon.

Annons

Åren går, \"Billan\" har blivit mogen mamma till åtta- och sexåriga pojkar. Med hennes och pappan Eriks anlag, även han bär titeln skidvärldsmästare, tycker man att skidspåret är den givna framtiden för pojkarna.
Det behöver det inte alls vara. Den äldste är intresserad av motorer, den yngste av datorer, säger \"Billan\" själv som behållit slankheten från tävlingsåren.
Jag tränar men inte för tävlande. I veckan åkte jag skidor i hemstaden Sollefteå.
Hon och maken driver flottarbostället Kungsholmen i Ljusnan med restaurang och boende. Oscar II lär ha givit namnet efter ett besök i trakten.
Med stöd av icke obekante Pelle Svensson, Njurunda, driver makarna Östlund en process för att få bygga ett strandnära hus i Bollnäs kommun. Myndigheterna har hittills sagt nej.
Nu har vi justerat bygglovsansökan så att vi håller oss utom 200-metersgränsen. Då kanske det går vägen.
Visste ni förresten att de båda mästarna från Sollefteå är släkt? Så är det nämligen.
Min mamma är kusin med Pelle. Tvisten om bygglovet har gjort att släktkontakterna tagit sig, berättar Marie-Helene \"Billan\" Westin.

Mer läsning

Annons