Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingo lockade många

/
  • Med full koncentration lägger man plastbrickorna över siffrorna som ropas ut. Från vänster är det Aina Sandström, Sven-Erik Vestin, Ulla-Britt Vestin, Lennart Brundin och Inger Brundin, som spelar.

Det är populärt att spela bingo i Timrå. Och det är Ronny Engströms engagemang som gör det möjligt.

Annons
Ända sedan äldreboendet i Mariedal lades ner har han ordnat med bingospel för äldre människor. Först höll man till inne i anhörigcenters lokaler i centrumhuset.
Ryktet spred sig och allt fler människor kom för att spela. Till slut blev det så trångt att alla inte rymdes. Därför har man från och med i höst flyttat bingospelet in till Inbetweens lokaler.
Och det var en välfylld lokal under lunchtiden när spelet pågick som bäst.
Det är roligt och spela, men framförallt är det så trevligt att komma hit och kunna få det sociala umgänget, berättade Inger Brundin som brukar komma så ofta hon kan.
En gång i månaden kör Ronny Engström spelet. Han ordnar priser och allt det mesta administrativa runt omkring. Det brukar i stort sett gå jämt upp ekonomiskt.
Blir det något överskott brukar vi ge det till kyrkans ungdomsverksamhet.
Han gör sitt bästa mellan utropen för att locka fram lite skratt. Det kan vara snabba kommentarer eller någon rolig historia. Totalt är det sex spelomgångar, där varje omgång är en rad, två rader och full bricka.
Mellan tredje och fjärde omgången är det paus för fika som serveras av Röda Korset.

Mer läsning

Annons