Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bitarna faller på plats – så blir nya ST

Att säkra nyhetsförmedlingen och den lokala journalistiska närvaron i Sundsvallsregionen – det har alltid varit målet för oss. Sedan det för drygt en vecka sedan blev känt att Dagbladets utgivning skulle upphöra har arbetet intensifierats.

Annons

På lördagsmorgonen kom Dagbladet ut för sista gången som papperstidning och natten mellan lördag och söndag släcktes dagbladet.se. Vi hälsar nu en stor skara läsare från Dagbladet välkomna till ST!

Låt mig först än en gång säga att jag är ledsen över nedläggningen av ett 115-årigt varumärke. Dagbladet har varit en viktig nyhetsförmedlare.

Men nu när beslutet fattats och sedan genomförts måste vi blicka framåt. Det vilar ett stort ansvar på ST. En röst har försvunnit och ST:s har blivit än starkare. Det måste vi vara ödmjuka inför. Det är viktigt för Sundsvallsregionen att ha en stark och oberoende nyhetsförmedlare. Vi ska göra allt vi kan för att motsvara detta förtroende som ni läsare gett oss.

Veckan som gått har vi jobbat intensivt för att lösa de praktiska utmaningar Dagbladets avslutade utgivning innebär. Det handlar ju samtidigt om ett samgående – att skapa nya ST.

S-krönikor har sedan en vecka flyttat in på sidan tre i ST och på ST.nu. Där är planen att Dagbladets tidigare politiske redaktör Svante Säwén skriver fyra dagar per vecka framöver. Två dagar per vecka kommer krönikören Lina Norberg Juuso också att medverka på sidan tre.

Lina Norberg Juuso är känd sedan tidigare som en frispråkig och tankeväckande lördagskrönikör i ST. I den rollen har hon varit mycket uppskattad av er läsare och jag ser detta som en spännande utveckling av opinionsjournalistiken i ST. Den sjunde dagens S-krönikor kommer att lösas genom samarbeten med andra skribenter i Mittmedias nätverk.

I övrigt flyttar också Björn Brånfelt in i ST med sitt Fredax, som hade premiär på nöjet i fredags.

Deniz Fryksell – uppskattad krönikör i Dagbladet i dag – blir ny lördagskrönikör i ST. Även rutinerade Dagbladetmedarbetaren Christer Nygren samt krönikören Victoria Engholm kommer att medverka i ST framöver.

I dag har vi också nypremiär för en söndagssida från Ånge. Det kommer vi att ha framöver, samtidigt som vi gör en ökad satsning i Timrå. Det kommer att märkas både i papperstidningen och på ST.nu.

Senaste veckan har inneburit många diskussionen med läsare om innehåll, abonnemangsfrågor och annat. Det är stimulerande. En del samtal har handlat om kryssen från Dagbladet. Nu är det klart att Hälgekrysset flyttar in i ST. Ett mindre men dagligt kryss som är mycket uppskattat.

Det finns inte så många opublicerade kvar, det räcker några månader till. Och dom kommer alltså finnas i ST från i morgon.

Viktigast ändå är nyhetsförmedlingen – att vi fortsätter hålla den fanan högt och att vi skildrar och granskar det som händer lokalt i vår region, att vi är en plats där debatter förs och idéer föds.

Det ska vi jobba hårt för att vara även framåt.

Ha en skön söndag!

Mer läsning

Annons