Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björk väljs in i distriktsstyrelsen

Sundsvalls oppositionsråd Peder Björk (S) tar plats i socialdemokraternas distriktsstyrelse i Västernorrland och ersätter därmed före detta kommunalrådet Anita Bdioui (S).

Det beslutades när Socialdemokraterna höll sin distriktskongress i Söråkers Folket hus på lördagen.

Annons

Elvy Söderström sitter kvar som ordförande för distriktet och hennes position var inte heller hotad eftersom hon var vald på två år.

På kongressens program stod bland annat att en slutrapport presenterades från den regionala valanalysgruppen.

– Där poängterade man att vi måste ha ett tydligare budskap, eftersom man menade att det var för splittrat. En annan slutsats var att de olika politiska nivåerna måste hänga ihop bättre så att vi talar samma språk på lokal, regional och riksnivå, säger ombudsmannen Bodil Hansson (S), som bland annat sitter i kommunstyrelsen och fullmäktige i Sundsvall.

På kongressen behandlades 27 olika motioner och här fick distriktsstyrelsen även en del mothugg. En motion från SSU i Sundsvall krävde att S i Västernorrland tar tydlig ställning mot vinstuttag inom skolan och vården, samt att alla vinster ska gå tillbaka till verksamheten.

– Här yrkade distriktsstyrelsen på avslag, eftersom vi ansåg att motionen var besvarad, men det blev bifall, berättar Bodil Hansson.

En annan fråga som väckte debatt handlade om att tillåta religiös slakt, men där fick distriktsstyrelsen stöd när man yrkade avslag.

På kongressen fick man även besök av Peter Hultqvist från partistyrelsen som höll ett tal till församlingen.

Och vad säger medlemmarna om er nye ledare Juholt?

– Håkan Juholt har fått ett väldigt positivt mottagande, säger Hansson.

Om du själv fick bestämma, tycker du att ert parti ska gå åt vänster eller höger?

– Jag tycker det viktiga är att vi skapar en politik som ger jobb.

Mer läsning

Annons