Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgsjön runt 25-års jubilerade

/

Mer än trehundra personer ställde under lördagen upp i årets Borgsjön runt.
Många lunkade runt banan i sommarvärmen, men en del sprang på för fullt.
Snabbaste damerna på den kortare sträckan, Bymilen, var systrarna Caroline och Melinda Lundberg från Uppsala.

Annons
I den varma och kvava sommarhettan blev årets Borgsjön runt en riktig kraftmätare för de över trehundra deltagarna. Snabbast på den nitton kilometer långa banan blev, likt förra året, Mikael Ojala. Mikael är elitskidåkare och har varit med i skidlandslaget för juniorer i två år. I Borgsjön runt har han ställt upp en fem sex gånger och han tror att det kommer att bli fler.
Det har blivit en tradition att springa Borgsjön runt. Först var det en rolig grej men nu tar jag det som ett bra träningspass, säger han.
Sammanlagt har sju personer startat i Borgsjön runt alla de 25 gånger som loppet genomförts. En av dem är 72-årige Anton Åkerblom från Sundsbruk. Han tycker det är lika underbart att komma varje år och menar att Borgsjön är ett mycket vackert och naturskönt område. Han hoppas också att de fortsätter med arrangemanget som han anser är en mycket lämplig motion.
Folk behöver det här och det ligger väldigt rätt i tiden, första helgen i juli. Jag ska fortsätta så länge jag orkar. Det är bra friskvård det här, säger Anton Åkerblom.
25-års jubileet till ära har en studiecirkel på fem personer jobbat med historien kring loppet. Det resulterade i en utställning som var öppen för besökare under lördagen.
Till minne av grundaren av loppet, Gunnar Kjellin, hade ett speciellt jubileumspris på 1 000 kronor införts. Men alla som startade hade chansen att vinna något och det finaste priset var en resecheck på 2 000 kronor. Samtliga deltagare fick också en medalj som var speciellt designad för 25-års jubileet.
Ronny Sundin är en av eldsjälarna bakom projektet och han berättar att det förutom en vandrings- eller löpardag blivit något av en hemvändardag.
Många utflyttade Borgsjöbor kommer hem för att träffas och umgås, säger han.

Mer läsning

Annons