Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boule-kriget fortsätter

/
  • SPF:arna Einar Persson, Astrid Norgren, Ulf Olsson, Elna Hultqvist och Anna Jönsson summerar efter en omgång på den nya SPF-banan.

SPF-medlemmarna har under åren nekats att spela boule på PRO:arnas bana vid Bållegården i Bergsjö. Därför får nu inte heller PRO:arna använda SPF:arnas nya bana vid Bergsjöhallen.

Annons
Det var annonserat om ett Nordanstigsmästerskap i boule för pensionärer på lördagens Bergsjödag men några klot kommer inte att rullas av spelare från PRO i Bergsjö, Gnarp och Hassela och SPF i Nordanstig.
Vi vill inte ta strid om att ha en tävling. Jag och andra har fått ta emot utskällningar av SPF:are och vill inte ha något fortsatt bråk, säger Karl-Erik Persson i Bergsjö PRO.
Synd. Det hade kunnat bli en tradition med ett Nordanstigsmästerskap.
Man kan påstå att SPF:arna ger igen för gammal ost. Enligt deras version har flera av medlemmarna under åren nekats att spela på PRO-banan.
En var Elna Hultqvist:
Jag fick rådet att läsa på skylten vid banan om att spelet var öppet enbart för PRO:are.
SPF-banan ligger på en kommunal markbit som har ställts i ordning av kommunen. Einar Persson i SPF-föreningen har kört på stenmjöl.
I och med att kommunen finns med i bilden borde banan vara allmän, tillgänglig för alla. ST träffade SPF:arna vid gårdagens spel. Det finns trots allt en möjlighet till resonemang och öppningar mot PRO:arna.
Det är kul med boule. Man får motion och får träffa andra, säger Astrid Nordgren som under ST-besöket tar hem flera omgångar.
Boulemästerskapet skulle ha blivit en injektion på en Bergsjödag som riskerar stagnation. Den populära stafettlöpningen genom byn blir inte av i år heller.

Mer läsning

Annons