Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevduva eller bonde — alla vill bo på lantgård

/

För många är det en avslappning att komma till en lantgård under semestern. Men alla gäster är inte helt självskrivna. — Till och med bönder kommer hit och sover här, säger Karsten Korneliusson som är med och driver gården.

Annons
Karin Nilsson har varit med i konceptet Bo på lantgård sedan 1998. På gården finns kossor, ankor, höns och kaniner och det är barnfamiljerna som uppskattar djuren mest.
Men nu är det inte så många barnfamiljer som bokar. Det var flera i början, säger Karin Nilsson som driver gården tillsammans med sin sambo Karsten Korneliusson.
Det är alla möjliga som kommer hit för att få den lugn och ro som en lantgård erbjuder berättar Karin Nilsson. Det som förvånar hennes sambo är att det även är jordbrukare som kommer och bor på gården.
När man ska på semester brukar man ju vilja komma bort från något. Att de vill bo här förvånar mig, säger Karsten Korneliusson.
Karin Nilsson berättar att de får många bokningar när det gäller att bo på lantgård. Men det är inte så många som är intresserade av vilka djur som finns på gården.
Det är många andra som svänger in för att sova på gården också. De kommer från alla håll och många blir imponerade av att få bo på en gård med djuren inpå knuten. Många stannar också kvar längre än beräknat, när den möjligheten finns. Några tyskar som tänkte stanna i tio dagar har nu varit på Täljegården i tjugo. Något de är väldigt imponerade av att kunna köpa färska ägg varje morgon.
De tycker det är gott med riktiga hemägg och ibland är de med och plockar dem själv, säger Karin Nilsson.
Det är många som bara vill ta det lugnt och vila under semestern. Men när man bor på lantgård kan man även vara med och sköta alla sysslor som ska ordnas. Karin Nilsson berättar att hennes dag börjar tidigt på morgonen och slutar framåt elva på kvällen. En del vuxna vill vara med under arbetsdagarna för att se hur det går till. Men mest av allt är det barnen som trivs.
Det är många barn som tycker det är kul att gå runt bland djuren, säger Karin Nilsson.
Många olika besökare är det alltså på lantgården och en av de underligaste är nog brevduvorna. Karsten har tidigare tävlat med brevduvor och har ett antal på gården.
Han brukar släppa dem från Östersund i bland för att de ska få lite träning, säger Karin Nilsson.
I bland händer det också att det kommer andra duvor eller brevduvor för att vila sig lite på gården. För de vill väl som många andra Bo på lantgård.

Mer läsning

Annons