Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutalt dubbelmord i Härnösand

Två Härnösandsbor hittades i går mördade i byn Brattås på Härnön.
70-årige Tor Öberg och 67-åriga Gerd Wiklund påträffades ihjälslagna i ladugården.
Polisen jobbar nu utifrån att paret fallit offer för ett rånmord.

Annons
Det här  liknar  rena maffiametoderna, en oerhörd tragedi, säger polisens presstalesman, Christer Johansson.
Det finns tecken som tyder på att kropparna flyttats ifrån boningshuset över gårdsplanen till ladugården en sträcka på cirka 20 meter.
Enligt dottern till Tor Öberg verkar det ha varit objudna gäster inne i bostaden, säger Christer Johansson.
Tor Öberg hade avverkat skog och fått in en del pengar. Polisen har kontrollerat hans bankkonton och där finns allting kvar. Man har också kontrollerat Gerd Wiklunds bostad inne i centrala Härnösand utan att hitta något anmärkningsvärt.

Dottern larmade polis
Huruvida han hade kontanter hemma vet vi inget om i nuläget, säger Christer Johansson.
Vid 14.30-tiden i går kom dottern till Tor Öberg till den idylliskt belägna fastigheten. Hon hittade Gerd Wiklunds döda kropp och larmade ambulans och polis.

Hundpatruller sattes in
Polisens hundpatruller genomsökte bergen och skogspartierna i närområdet för att försöka hitta Tor Öberg, utan resultat.
När polisens tekniker säkrat brottsplatsen kring Gerd Wiklund kunde man jobba sig längre in i ladugården, och i ett annat rum påträffades Tor Öberg. Båda har likartade skador i huvudet.
Enligt polisens beräkningar hade de två då varit döda i 2430 timmar. Den senaste kontakten dottern hade med fadern var i tisdags.Inget mordvapen hittat
I postlådan fanns det försändelser sedan ett dygn tillbaka. Det kan också nämnas att Tor Öbergs vapenskåp var orört, säger Christer Johansson.
Här har vi två oförvitliga människor som blivit regelrätt avrättade. Tyvärr har vi inte så mycket att gå på ännu. Vi kan inte säga säkert om det är en eller två mördare, och vi har inte hittat något mordvapen.

Mer läsning

Annons