Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budget för 2006

Nära åtta miljoner kronor vill Ånge kommuns nämnder använda till investeringar under nästa år.
Det visar den sammanställning som kommunstyrelsens arbetsutskott ska ta ställning till nästa vecka.

Annons
Det är inte bara investeringarna som det ska fattas beslut om. Driftbudgeten är ännu viktigare för att få kommunens ekonomi att rulla runt utan röda siffror i bokslutet när år 2006 är över.
För varje Ångebo kostar kommunstyrelsens verksamhet under nästa år 6 924 kronor. Intäkterna stannar vid 1 651 kronor per kommuninvånare.
Kommunfullmäktiges sammanträden kostar under nästa år 765 000 kronor.
Den kommunala flyktingmottagningen kommer under nästa år att kosta 2,7 miljoner kronor. Men kommunen får in lika mycket pengar och därmed blir det ett nollresultat.
Framtid Ånge kommer att kosta 3,1 miljoner kronor. Men intäkterna hamnar på 2,5 miljoner kronor.
Ånge kommun satsar nästa år 4,4 miljoner kronor på kollektivtrafiken i kommunen.
Tekniska nämnden behöver under nästa år 49 miljoner kronor för sin verksamhet. Intäkterna ligger på 36 miljoner kronor. Slutsumman för varje kommuninvånare blir då 1 170 kronor per person.
Humanistiska nämnden fortsätter att vara den nämnd som tar mest av den kommunala ekonomin. 263 miljoner kronor behöver nämnden under nästa år till verksamheten.
Personalkostnaden är den största delen av driftbudgeten. 150 miljoner kronor behövs för att betala löner och sociala avgifter. 28 miljoner kronor läggs på hyror. Externa intäkter stannar på 33 miljoner kronor. Där finns bland annat interkommunala ersättningar för elever som går AWPE-utbildningen i Torpshammar. Men där har det börjat att dyka upp en del mörka moln på den ekonomiska himlen. Fler och fler av kommunens elever söker utbildningen. Därmed minskar också kommunens inkomster.
Sociala nämnden kommer att behöva 245 miljoner kronor under nästa år innan intäkterna räknats ihop.
Slås summan ur per invånare kostar nämndens verksamhet drygt 19 000 kronor för varje Ångebo.
Sociala nämnden beslutade redan i somras om strukturförändringar som innebär att antalet anställda kommer att minska. De kommer att genomföras under slutet av år 2005 och under nästa år. Full effekt kommer det att bli unders år 2007 skriver nämnden i en kommentar till sin driftbudget
Den budget som kommunfullmäktige ska besluta om i december är räknad på 10 721 invånare.

Mer läsning

Annons