Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camille Hägglund från Fränsta lever i London

/

Camille Hägglund från Fränsta lever i London.
En stad fylld av terrorhot.
— Nu försöker jag hellre promenera till jobbet, säger hon.

Annons
Camille Hägglund från Fränsta bor och jobbar inom modebranschen i centrala London. Hennes jobb ligger bara tre minuter från platsen där en av terrorhändelserna ägde rum.
Många Londonbor känner oro för att händelserna ska upprepas, säger hon men poängterar samtidigt:
Londonborna tar det ändå ganska bra. Svenskarna skulle inte hantera situationen med samma kyla, eftersom vi i Sverige inte har upplevt terrorhoten på nära håll. Just att London sedan tidigare utsatts för terrorattacker i tiden för IRA, gör att människorna här har blivit lite vana vid att leva med rädslan i sina liv.
Hon berättar att platsen för en av attackerna vid Edgware Road, bara ett stenkast från Paddington Station, fick spärras av.
â Jag kunde till och med höra smällen.
Hon försöker att inte belastas för mycket av rädslan och att inte jobba är otänkbart för henne, även om hon nu hellre väljer att promenera till jobbet istället för att åka buss eller tunnelbana.
Hon är inte ensam om det, allt fler väljer cykeln istället för att ta bussen till jobbet. Hon berättar också att en ökad misstänksamhet har planterats människorna och de flesta tar sig inte längre tid att läsa tidningen på väg till jobbet.
â Det finns ingen ro för det längre, förklarar hon.
Hon beskriver hur hon i pereferin har uppsikt på personer som kommer in i tunnelbanevagnen. De gånger hon inte promenerar eller tar taxi har hon full uppmärksamhet vilka medresenärer som tar plats bredvid henne.
Stora ryggsäckar och andra attribut som sticker av från mängden skapar rädsla, berättar hon.
â Den ökade misstänksamheten finns med oss efter terrorhoten, säger Camille.
Det är inte bara stora ryggsäckar som det fokuseras på, också din nationalitet blir viktigare, berättar Camille.
Engelsmännen har alltid varit väldigt fördomsfria, men nu efter terrorhändelserna har en ökad misstänksamhet väckts mot personer som ser ut att ha ett ursprung som kommit att sammanknippas med terrordåden, säger Camille.
â Som till exempel pakistanskt ursprung, eller så förklarar hon.
Känslorna och tankarna efter de senaste attackerna har varit många, och Camille reflekterar över hur svenskarna har bearbetat den kris de gått igenom I London.
Många har sökt sig till svenska kyrkan och Camille pekar mot byggnaden som ligger tvärs över gatan.
Just när det händer så här mycket är det viktigt att ha kontakt, och jag skickar genast ett textmeddelande från telefonen till de där hemma för att tala om att jag är okej, och att jag mår bra, trots att det är lite turbulent I London, just nu, säger Camille och ler.
FAKTA
Det bor mellan 40 000 och 50 000 svenskar
i London.
Inga svenskar har rapporterats
skadade från terroråden i London

Mer läsning

Annons