Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vill behålla byskolorna i Ånge

/
  • En nedlkäggning av Östavalls skola finns ingen anledning att diskutera anser centerpartiet i Ånge.

Trots att man från visst håll med en drucken papegojas envishet dragit fram att nedläggning av byskolorna är det enda som räddar kommunens ekonomi säger vi fortfarande nej till förslaget
Det skriver centerpartiet i Ånge i ett yttrande till humanistiska nämnden om den utredning som gjorts om hur många skolor som ska finnas kvar.

Annons
Centerpartiets går igenom skola efterfskola i sitt yttrande och på punkt efter punkt ger partiet sitt svar på de skolor som är nedlägfgningsotade.
Planerna på en nedläggning av Erikslunds skola bör omedelbartg förpassas till papperskorgen anser centern. Skolan fungerar bra och har erfaren och omtyckt personal. Det höga beloppet på 3,5 miljoner kronor för nödiga repartioner och investeringar som uppgetts måste kunna minska västentligt, säger Tage Påhlsson på partiets uppdrag.
Det visas också genom den egna utredningen som Hem- och skolaföreningen i Erikslund gjort påpekas i centrens yttrande. Där man också hänvisar till att Björkbackaskolan i Ånge redan är trångbodd,
Och en nedläggning av Alby skola finns det ingen aneldning till menar centerpartiet.
I Alby finns det anledning till framtidsopoitimism och ingen orsak till att överväga en nedläggning av skolan.
Östavalls skola ska också finnas kvar menar centerns kommunkrets.
Det finns överhuvdtaget ingen anledning att diskutera Östavllsksolan i nedläggningssammanhang, fortsätter Tage Påhlsson.
För skolan i Överturingen gäller speciella faktorer som fordrar en genomtänkt handläggning poängterar centerpartiet i sitt remssisvar.
Det är otänkbart med en nedläggning i dag. Däremot kan det i ett samråd mellan elever och föräldrar samt de båda kommunerna, Berg och Ånge, kunna diskuteras ett samarbete med Rätans skola för de äldre barnen. Flexibla och ovanligare lösningar bör prövas. Därför bör inte skolan läggas ned i nuläget. Men vi måste ha ögonen öppna för att prova flexibla samförståndslösningar. Där vi bortser från konstruerade läns- och kommungränser i denna vackra del av våra bygder, slutar Tage Påhlsson.

Mer läsning

Annons