Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykeltur i härliga omgivningar

/
  • Njurundaturen startar. I förgrunden ser vi Solbritt Stämberg som tar de första tramptagen på de 35 kilometernas cykeltur.

Lite blåsigt men annars i ett strålande höstväder gav sig cyklisterna ut på Njurundaturen.
En tur på 35 kilometer som ger tillfälle till en titt på omgivningarna i och kring Galtström

Annons
Starten gick i Myre sedan cyklade deltagarna till Ovansjö där man tog av in i skogen. Via skogsstigar gick sedan resan ner till Skatan där det blev rast med en fisksmörgås.
Det finns många trevliga ställen i omgivningen att stanna till på, säger Sven Lindoff ordförande i Cykelfrämjandet Sundsvall.
Han berättar också att Njurundaturen har varit en del av cykelfrämjandets turer under tolv år. Cykelfrämjandet gör cirka tolv till femton turer per år. De flesta är lagda till i stan men många av lördagsturerna är i utkanterna runt Sundsvall.
Ett par av deltagarna är Jan-Olof och Solbritt Stämberg. Inför starten tycker de att det ska bli skönt med en cykeltur och turerna är något de värderar högt.
Det är jätteskoj det här synd att det inte är flera turer, säger Jan-Olov Stämberg, som cyklat femton mil den senaste veckan.
En annan av deltagarna var Hans-Erik Bergman. Han är aktiv medlem i Cykelfrämjandet och har varit runt och cyklat mycket i Sverige. Enligt honom så är cyklandet ett fantastiskt sätt att se sig om i vårt land.
Det finns alltid sevärdheter utlagda efter turerna och på så sätt får man både kultur och motion på samma gång, säger han.
Under lördagen blev det en del av båda dessa ingredienser och mer därtill när cyklisterna som var med på Njurnadaturen tog sig genom de höstvackra omgivningarna söder om Sundsvall.

Mer läsning

Annons