Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behövs en ny hall för inomhusidrott i Njurunda...

/
  • Göran Zetterberg och Lasse Johansson från NSK vill att Heliås nya gymnastiksal ska byggas något större. Men kommunen anser att det redan finns tillräckligt med hallar för inomhusidrott i Njurunda.

Det behövs en ny hall för inomhusidrott i Njurunda eftersom antalet idrottande barn och ungdomar ökar.
Samtidigt blir frågan hängande i luften om och när friskolan Heliås börjar bygga. Med en något större idrottshall skulle en del av problemen varit lösta.

Annons
Hos oss har medlemsantalet ökat markant under de senaste åren. Framför allt efter det att vi började med fotboll. Då fick vi också in tjejerna, berättar Lasse Johansson som är ekonomiansvarig på Njurunda Sportklubb, NSK.
När tjejerna väl var inne i klubben ville de också spelan ishockey. För första gången har de nu under våren fått ett eget lag med tjugo flickor i åldrarna åtta till tolv år. Men vill de spela i en serie får de ansluta sig till pojklagen.
Det är jätteroligt. Men det behövs mera utrymmen när vi får fler medlemmar. Bland annat behövs det lokaler för annan träning än ishockey, säger Lasse Johansson.
Under det här skolåret började också samarbetet med Nivrena skolan som erbjuder idrott på schemat som elevens val varje vecka. Så på torsdagsförmiddagarna är det en grupp som spelar hockey i Njurundahallen och en annan fotboll på den uppvärmda planen på Stockvik.
Samtidigt ökar trycket från andra klubbar. Allt fler ungdomar spelar innebandy och det blir trångt under vintern när fotbollsklubbarna också vill in i träningshallarna, liksom de som spelar tennis och bordtennis samt övriga motionärer.
Kruxet är att kommunen tycker att det finns tillräckligt med hallar för inomhusidrott i Njurunda. Men det gör det inte. Allt är uppbokat från tidig morgon till sen kväll och sju dagar i veckan, säger Göran Zetterberg kanslist på NSK.
När Heliås skulle bygga en ny skolbyggnad med gymnastiksal väcktes tanken på en inomhushall som också kunde användas av idrottsföreningarna. Fast det tyckte inte kommunen. Ytan anpassades till enbart skolans behov.
Det är lite märkligt. Om den nya hallen skulle bli fyra meter längre och två meter bredare klarar den måtten för innefotboll och innebandy. Så varför inte bygga en lite större hall om man ändå ska bygga, säger Göran Zetterberg.
Funderingarna kring Heliås ökade markanvändning vid det planerade skolbygget är sedan länge sedan lösta. Bland annat handlade det om tillfartsvägar och parkeringar vid skolan. NSK ser positivt på utvecklingen i kommundelen, inte minst för att den lockar till nyinflyttning.
Samtdigt finns det ett problem som måste lösas och som gäller många barn-och ungdomar i Njurunda. Med ett ökande intresse för idrott måste det också finnas lokaler. Ett steg på vägen är att bygga Heliås gymnastiksal något lite större.


Mer läsning

Annons