Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det råder rena rama Gnosjöandan i Njurunda

/

Det råder rena rama Gnosjöandan i Njurunda. Här finns många små- och medelstora företagare. En av dem är Peter Johansson från Klockarberget.

Annons
Peter Johansson driver sedan första juli 2004 företaget Nalko med inriktning på tele- och datakommunikation.
Jag inriktar mig på allt från konsulttjänster till installationer och service, säger Peter.
Han har en fyraårig utbildning som tele- och datakommunikationstekniker. Karriären började hos Ericsson som då fanns i Sundsvall. I sex år arbetade han med installationer, driftsättning och service av larm, tele- och dataanläggningar.
I jobbet ingick bland annat kalkylering och dokumentation. Jag fungerade också som uppsökande försäljare när det gällde datakommunikationsanläggningar, säger Peter Johansson.
Peters sista arbete som anställd var på El- och teleteknik i Njurunda. Företaget gick i konkurs 2003 och att ta det stora steget till att bli egen företagare kändes nödvändigt.
Först gick jag en "Starta eget kurs" på sex veckor för att få någon hum om vad jag skulle ge mig in på. Mitt första uppdrag som företagare var att installera ett nytt datanät hos Molin Bil AB. Det hade blivit totalförstört vid en brand. Det gick bra och jag löste uppgiften, säger Peter och ser nöjd ut.
Att det tydligt råder en Gnosjöanda i Njurunda förstår man. Alla hjälper alla.
Branschvis hjälper vi varandra vid arbetstoppar och den framgången kan tillskrivas det lokala företagsklimatet, företagens samverkan i nätverk och "det sociala kapitalet", lokalsamhällets kultur, säger Peter Johansson.

Mer läsning

Annons