Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var med ett stort deltagande och inlevelse som...

/
  • De tre vise männen har delat ut sina gåvor till jesusbarnet och skoleverna som levde in i skådespelet tittar med stora ögon på vad som händer.

Det var med ett stort deltagande och inlevelse som eleverna från Fagerviks skola deltog i julvandringen i Sörberges kapell.

Annons
För femte året i rad arrangerar kyrkan en annorlunda uppsättning där publiken får vandra runt till olika scener. Och som vanligt är det samtliga elever som går i årskurs två som är inbjudna och utgör en aktiv publik.
Pjäsen eller julvandringen handlar om Jesus födelse. Det börjar med att eleverna från Fagerviks skola får flytta sig bakåt i tiden. Där får man träffa Maria spelad av diakonen Ulrika Algesund - som får besök av en ängel som talar om att hon ska utföra en jungfrufödelse. Maria blir orolig och undrar om Josef ska förstå innebörden av detta.
Eleverna får sedan besöka Josef ( spelad av skolprästen Anders Wickman) som gjort slut med Maria när hon berättade om jungfrufödseln.
Eleverna förklarar för Josef om ängeln och intygar att allt Maria sagt är sant och Josef inser att han måste be om förlåtelse. Allt blir bra och eleverna förflyttar sig till nya lokaler i Sörberge Kapell och får träffa Herodes, avlägga skatt i form av idolkort eller annat som fanns i fickan.
Alla aktörer från kyrkan har klätt ut sig i tidsenliga kläder och man har lagt ner ett stort arbete i alla rummen för att koreografin ska bli bra.
Efter att eleverna träffat vise männen som fått en rad olika frågor att svara på från publiken bär det in till stallet där Jesus födds.
Och här är det inte frågan om någon docka. Det är en livslevande baby som eleverna storögda får träffa.

Mer läsning

Annons