Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfälla på Bergsåker

När de flesta gästerna lämnat Bergsåkerstravet på torsdagskvällen hände det. En 40-kilos stålgaller föll från 15 meters höjd precis där mängder av folk passerar varje travkväll. — Jag vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt, säger anläggningschefen Tord Uppling

Annons
Han visar på nedslagsplatsen där stålramen med gallret gjort rejäla hack i isen. Sen pekar han upp på travbyggnadens tak mot kamerakuren.
Gallren sitter framför kamerakuren för att inte objektiv eller andra saker ska kunna ramla ner på åskådarna. Men Kanal 75:s kamerateam brukar lossa på stagen och vika in det högra gallret, för det är i vägen när de ska filma upploppet. Normalt brukar de säkra det med ett spännband, men nu verkar nåt ha gått snett. Vi har sagt till dem flera gånger, men efter det här kommer vi att svetsa fast stagen. De får hitta en annan lösning för att kunna filma, säger Tord Uppling.
Det ska ha inträffat efter sista loppet i torsdags kväll, då kamerateamet som Kanal 75 anlitat packade ihop sin utrustning. Någon i teamet sägs nu ha lossat på spännbandet utan att inse vad som skulle hända. Nedslagsplatsen är omedelbart utanför dörrarna där travfolket går ut och in i byggnaden. Många samlas också där under loppen.
Tord Uppling är glad att ingen kom till skada. Händelsen ska rapporteras som arbetsplatsolycka, men Bergsåkerstravet hade ännu i går inte gjort någon polisanmälan om vårdslöshet.

Mer läsning

Annons