Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dog av slag mot huvudet

Tor Öberg och Gerd Wiklund som mördades på Härnön i torsdags dog båda två av yttre våld mot huvudet. Det visade obduktionen som blev klar i går. Annars är det mest frågetecken som hopas kring mordutredningen hos polisen.

Annons
Vad obduktionen som gjordes på rättsläkarstationen i Umeå i övrigt gav för resultat var polisen förtegen om i går. Men även om parets dödsorsak är fastställd återstår att finna mordvapnet. Ett hundratal verktyg, bland annat ett tiotal yxor, som alla kan ha använts som vapen vid dubbelmordet låg i verkstan där paret återfanns. Ett annat faktum som gör att det krävs många analyser är att lokalen använts för slakt, Tor Öberg var jägare. Så blodspåren som påträffats kan komma från såväl djur som människor.
Vi vet inte heller när det slaktades senast, det finns ingen att fråga, konstaterar Christer Johansson, talesman vid polisen.

Hårstrån och fläckar
DNA-teknik kan bli ett framkomligt sätt att finna om något avvikande fanns på platsen. Hittills har teknikerna säkrat fingeravtryck från verkstan och huset, hårstrån, blodfläckar och kläder med mörka fläckar som påträffats vid ett ödehus i närheten av mordplatsen. Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping ska undersöka materialet och resultaten väntas om några dagar.
Hittills har det strömmat in över 100 tips vilket tar tid att bearbeta.
Två man sitter och betar av dem eftersom. Men de rör allt möjligt, någon har sett en knepig bil i Karlskoga och så ringer något medium som vill tala om vad som hänt, säger Christer Johansson, polisens talesman.
Vidare fortsätter polisen med att höra anhöriga och närstående för att kanske få någon ledtråd den vägen. Tidigast i mitten på veckan kommer det förstärkning från rikskriminalen.
Men det finns ändå inget konkret som de skulle kunna jobba vidare med nu. Det kommer att krävas mycket teknisk bevisning i det här fallet om vi inte får upp det rätta spåret, säger Christer Johansson, polisens talesman.

Mer läsning

Annons