Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopp med traditioner

I år såg Patrik Huss, Martin Björninger och Lars Lindståhl till att traditionen med ett ofrivilligt bad i Selångersån i samband med Medelpaddeln fick fortsätta. Att klättra i en kanot från en stege har sina svårigheter.

Annons
Vackert väder, fyllda picknickkorgar och den mysiga miljön kring Åkrokens campus var förutsättningarna för Medelpaddeln i år som Sundekon och Akademiska hus stod bakom. Inte fler än tolv ekipage hade anmält sig, men kampviljan var desto starkare bland dem.
Paddelteknik i all ära, men den står sig slätt mot det svåra momentet att snabbt klättra från kanoten, upp i en stege och sedan ner igen, för att åter äntra kanoten. Evisjävlarna var bra på det förstnämnda men Nederlaget var överlägsna klättrare, men så var de ju dagens vikingar också, sammantaget gav det en klockren seger för Nederlaget.
Borstmästeriet låg väl inte så dåligt till förrän det var dags för momentet att kanot möter människa från stege. Några lite för ystra steg och möjligheten till seger flöt bort med paddlarna i båten.
Det var skönt, sade Martin Huss efter det snabba ofrivilliga doppet, ett påstående som ingen i publiken såg ut att själv vilja kontrollera.
Bäst utklädda var Nordenberg med flera ögonlappsförsedda pirater, och prisades för detta.
Nästa år kommer arrangörerna att även bjuda in andra universitet till Medelpaddeln. Målet är att arrangemanget ska bli lika stort som brännbollen i Umeå.

Mer läsning

Annons