Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter drygt 20 år som krögare vid sidan om sina...

Efter drygt 20 år som krögare vid sidan om sina ordinarie yrken har ägarna bestämt sig. Värdhuset Lanternan kommer inte att öppnas mer. Sjöboden används numera som privatbostad.

Annons
Förra sommaren beslutade ägarna Hans-Olov Jonsson och Margareta Styf att ta en paus. Under många år har de drivit värdshuset vid sidan om sina ordinarie yrken, han som anställd på Sveriges Television och hon som präst.
Allting har sin ände, sa då Hans-Olov Jonsson.
Nu har ägarparet definitivt bestämt sig. De kommer inte att öppna värdshuset igen och turisterna som söker sig dit får istället gå ytterligare några meter till byns andra restaurang. Några kanske kommer att sakna fisksmörgåsarna som under mer än 40 år serverades på Värdshuset Lanternan.
Det var Wera Josefina Lindholm startade Lanternan 1963 i en sjöbod från 1700-talet. Sedan dess har där serverats strömming, rökt sik och sikrom som kryddats med utsikt över den gamla fiskehamnen.
Efter cirka 20 år tog Wera Josefina Lundholms syskonbarn Margareta Styf och hennes man Hans-Olov Jonsson över värdshuset. Det har varit ett familjeföretag där också deras barn arbetat. Lanternan var en av de äldsta fiskrestaurangerna längs norrlandskusten.

Mer läsning

Annons