Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat vägarbete väcker ändå ilska

/

Vägarbetet efter Löransvägen är ett skäl till irritation för sommargäster och boende längs vägen.
Nu är sträckan snart klart.
– Om vädret och maskinerna håller blir det klart i kväll, torsdag. Jag håller tummarna, säger Conny Olsson, projektledare på Trafikverket.

Annons

Många bilförare har drabbats av punkteringar och stenskott under vägbygget.

Trafikverket anser att om trafikanterna anpassar hastighet och körsätt efter de omständigheter och förhållanden som råder, så är risken för skador liten. Stenskott beror ofta på att mötande bilister inte visar hänsyn och därmed orsakar skador för sina medtrafikanter.

En trafikant som fick punktering förra veckan var Lars-Åke Detlefsen som bor i Björkön.

– Men jag är ändå glad att de ställer i ordning vägen.

Pasi Vikajärvi på Kents Bilgummi i Essvik har kunnat konstatera att fler och fler kunder drabbats av punktering orsakade av små, vassa stenar.

– Vi har sett en ökning på senare tid. Om det beror på vägarbetet i Njurundaområdet vet jag inte, men det kan ju vara en bidragande orsak. Jag tror inte man klarar sig från punktering även om man kör sakta över grusbeläggningen, för en sten som står illa på vägen kan lätt kila in sig i däcket och orsaka punktering.

Klockan 19 under torsdagen stängs Löransvägen mellan Björkön och Lörudden för andra kvällen i rad.

– Förra veckan fick vi ett haveri i asfaltverket, vilket blev olyckligt för det försenade vägarbetet som var planerat att vara klart då, säger Andreas Grundberg på Skanska.

Men nu är arbetet snart klart, och vägen ska vara åtgärdad.

Ett nytt bärlager påförs och sedan blir det ny beläggning. Efter det återstår beläggning av sidoytor, stödremsor och linjemarkering.

Övriga vägar som ingår i upprustningen av Njurundakusten ska preliminärt vara klara senast midsommarveckan och nu pågår hyvling av vägen mellan Björkvik och Galtström.

Mer läsning

Annons