Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever skapar med hjälp av ord

/
  • Det är roligt att diskutera runt språket och sedan formulera ner sina tankar och idéer tycker eleverna på skrivaverkstaden som leddes av Bengt Ingelstam. Eleverna är från vänster främre raden Jonathan Risberg, Mathias Risberg, Jens Larsson. Främre raden Angelica Karlsson, Elin Larsson, Annica Berglind och Aurore Kujanen.

Under gårdagen var det första lovdagen för eleverna i Ånge. Men den som vill behöver inte gå sysslolös. Varje dag finns det något arrangemang att delta i.

Annons
Under måndagen samlades ett gäng ungdomar i Folkets Hus där man diskuterade runt ord, idéer och texter. Men andra ord en skrivarverkstad under ledning av författaren och läraren Bengt Ingelstam.
Och det var en mycket kreativ diskussion som Sundsvalls Tidning fick lyssna till under måndagens besök. Eleverna hade fått varsitt vattenlevande djur. Det kunde vara en fisk, en val eller en utter.
Sedan skulle varje elev berätta vem man var ifrån djurets perspektiv. Och inte var det någon brist på fantasi eller idérikedom.
Det här är jätte roligt, tyckte Jens Larsson. Man får tänka lite annorlunda än vanligt och jag kommer nog att ha bättre fantasi tack vara detta.
Eleverna kom från högstadiet och gymnasiet. Det är första gången en skrivarverkstad arrangeras i Ånge under höstlovet. Tanken är sedan att deltagarna ska sätta nere något på pränt. Vad det blir återstår att se.
Alla skrivformer är tillåtna. Det kan bli en dikt, en berättelse eller något annat i en författaranda. Skrivarverkstaden pågick under hela måndags eftermiddagen och fortsätter på onsdag.
En del av eleverna som var där under gårdagen har författarambitioner.
Jag håller på att skriva en fantasybok, säger Jens Larsson.

Mer läsning

Annons