Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En förenande fest

"Bästa dagen hittills på skolan."
"Det här måste vi ha varje år."
"Det bästa som hänt i Granloholm."
Slutsats: gårdagens 25-årsfirande av Granloholms skola gjorde succé.

Annons
Skolan myllrade i går av människor i alla åldrar och aktiviteter. Där fanns spännande loppis, uppträdande elever, klurig frågeslinga, rolig femkamp, fotboll och så räddningstjänsten som visade upp sig. Till det ska läggas alla möjligheter till förtäring.
Eftersom skolan hyser 18 nationaliteter lyfte man fram den fördelen i ett internationellt café. Bland läckerheterna låg palestinska piroger, irakiska sötsaker, en kurdisk risrätt, somaliska friterade bröd, ungersk gulaschsoppa, sirliga thailändska bakverk och andra smaklöksretare från Uganda, Libanon, Filipinnerna, Kenya, Turkiet, Finland och så givetvis svenska kanelbullar.
Jag hade bakat kurdiskt bröd och det gick åt jättefort, berättade en belåten Guldane Kahraman.
Hon hjälpte även till med serveringen och hoppades innerligt att arrangemanget blir ett återkommande inslag i Granloholm.
Med vana flinka händer stod fjärdeklassaren Gullbakh Charaghi och bakade vänskapsbröd utomhus.
Jag brukar baka varje dag hemma med mamma, berättade hon, innan hon gick över till att grädda bröden i en jättelik wokpanna.
Andra elever passade på att fynda. Förstaklassarna Julia Hagel och Moa Pettersson föll för ljuslyktor, en nalle och en tärning som passade dem. Sedan fick de bråttom iväg för de skulle också stå för en del av underhållningen, röris. Fatma Aksou med sina barn och deras kusiner hittade ett troll, men mest uppskattade de att träffa så många människor.
Barnen tyckte också det var så roligt när vi gick och satte oss i tältet och åt popcorn. Jag är kurdiska, och när jag var liten for vi ut på landet och bodde i ett stort tält ett par månader på våren och nu fick de se hur det var när mamma växte upp.
Fast yngste sonen Furat tyckte att hans Pokémonkort var mest spännande.
En av arrangörerna, textilläraren Carina Lindgren, berättade att förberedelserna för festligheterna pågått sedan i höstas och hon var mycket nöjd.
Det här har skapat en bra stämning. Jag skulle gärna se en uppföljning och kraften finns ju här i Granloholm, det har vi sett i dag.
Inkomsterna från festligheterna går direkt till elevkårens kassa så att de kan köpa in roliga saker till skolan.

Mer läsning

Annons