Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vårdplats då livet går mot sitt slut

/
  • En glad kvartett som kämpat länge för ett hospice i Sundsvall. Från vänster Margita Höök, Lena Eklöf, Mattias Brian och Petra Flygare. I bakgrunden syns området där den nya vårdinrättningen ska ligga.

Nu är det klart med ett hospice i Sundsvall. Till hösten är det byggstart och ett år senare ska det vara klart för inflyttning. – Det är ofattbart att det är så konkret nu efter alla år, säger läkaren Mattias Brian.

Annons
Länge har det kämpats för ett hospice i Sundsvall. Mattias Brian är en av eldsjälarna som arbetat med projektet sedan slutet av 90-talet och nu är det i hamn.
Alla avtal är klara och allting faller på plats, säger han.
Total kommer det att finnas tolv platser för vård i livets slutskede på det hospice som beräknas stå klart i hösten 2007. Mattias Brian menar att nyckeln till framgången är det vårdavtal som arbetats fram med kommun och landsting.
Men det är även många privata donationer som gjort det möjligt att arbeta vidare med satsningen i Sundsvall. En av de anonyma gåvorna var på tre miljoner kronor och all hjälp som kommit sänder också signaler.
Det visar hur pass viktigt människorna tycker det här är, säger Mattias Brian.
Flera av de som kämpat för ett hospice arbetar inom vården och det har gjort att insikten om behovet av en vårdinrättning alltid funnits där.
Vi har alltid vetat att det behövs ett hospice, säger läkaren Petra Flygare.

Mer läsning

Annons