Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik för musiken vidare

/
  • Erik Norin i folkmusikgruppen på Hasselastämman. Till vänster om honom pappa Karl.

Hasselabygden har fått en allsidig förstärkning i Erik Norin, Ölsjön.
Den förre Söderhamnaren har från inte minst pappa Karl, musikpedagog och musikforskare, fått folkmusiken i generna.

Annons
Jag har hittills inte varit så aktiv under mina sex år i Hassela men har nu engagerat mig i Nordanstigs spelmanslag, berättar han.
Han har på meritlistan även ett senior-DM i orientering och har på senare år blivit en av ledarna för att återuppväcka längdskidåkningen i Hassela IF.
Jag har två barn, ett tredje är på väg, och har ägnat mig mycket åt familjen under Hasselaåren.
Arbetar på Sweco i Sundsvall.
På söndagen spelade Erik Norin med i den geografiskt spridda spelmansgrupp som vid 14-tiden, inför en publik på inledningsvis 30-talet personer, intog scenen på hembygdsgårdens "svartbygge". Det regnade av själva den och några utomhusaktiviteter var det inte tal om.
Den redan mångomskrivna Korp-Erik-fiolen, som efter 97 år i USA återbördats till bygden, förvaras på hembygdsgården. Thomas von Wachenfeldt, Bergsjö, spelade på den och ordförande Anders Åhslund berättade om Korp-Erik.
Och så binder vi samman historien. Korp-Eriks äldsta dotter som blev kvar i Hassela, Katrina Lundstedt, har fått sina låtar dokumenterade tack vare Karl Norins bandinspelningar med henne under 1950-talet.
1938 köpte Karl Norins far Katrina Lundstedts fastighet Rosseltorpet i Ölsjön, Hassela. I den by som Erik Norin med familj nu bor.

Mer läsning

Annons