Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva-Lotta Hasselas nya präst

/

Eva-Lotta Larsson, bosatt i Rogsta i Hudiksvall, välkomnades på söndagen som Hasselas nya präst.

Annons
Jag ska jobba även i Bergsjö och Ilsbo men tonvikten läggs på Hassela, berättade Eva-Lotta Larsson mellan högmässan och träffen på församlingsgården.
Ska bland annat sköta expeditionen i Hassela.
Vad vill du göra som ny präst?
Oj. Vi skulle behöva sätta oss ner en hel dag för att prata om det. Men sammanfattningsvis vill jag möta människorna där de är och öppna vägar till kyrkan.
Eva-Lotta Larsson, bördig från Ludvika, arbetade som fritidspedagog inom barnomsorgen innan hon skolade om sig till präst. Efter ett år som pastoratsadjunkt i Hudiksvall har hon nu titeln komminister.
Danmarksbördige maken Helge Birkkär är också präst, arbetar i Rogsta där paret bor. De har inga gemensamma barn, han har barn från ett tidigare förhållande.
Det blir en hel del pendlande för mig till Nordanstig. Men Hälsingland är vackert att åka i. Jag har släkt i Bollnäs vilket bidrog till flytten hit.
För Bergsjö pastorat återstår även att tillsätta en ny kyrkoherde, efter Maja-Lena Swing som pensionerat sig och flyttat till Norrbo, och snart även en ny komminister efter Göta Berggren som slutar nästa år.

Mer läsning

Annons