Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för våldtäkt

Tingsrätten anser att en 49-årig man våldtagit en kvinna och ofredade en annan sexuellt.
Domen blir två och ett halvt års fängelse och 100 000 kronor i skadestånd.

Annons
De inblandade har umgåtts i samma kretsar och övergreppen ska ha skett när det varit alkohol med i bilden. Båda kvinnorna har vid olika tidpunkter haft ett parförhållande med en Timråbo som umgåtts med 49-åringen.
När de olika brotten ägt rum har de varit hemma hos den nämnde pojkvännen och kvinnorna har legat och sovit tillsammans med honom. 49-åringen har väntat tills paren somnat och sedan gett sig på kvinnorna. I det första fallet vaknade kvinnan med trosorna halvvägs nere på låren och lyckades stoppa mannen.
Efter ett och ett halvt åri vårasvar det dags igen. En annan kvinna vaknade av att någon var "inne i henne" och gjorde samlagsrörelser. Först trodde hon att det var pojkvännen, men så var inte fallet.
49-åringen slängde en filt över huvudet på pojkvännen och fortsatte övergreppet trots att kvinnan kämpade emot. Till slut klev han av henne och satte sig i en soffa.
Båda kvinnorna har berättat att de mått dåligt efter händelserna och att det dröjde innan de tog mod till sig att göra en polisanmälan.
49-åringen nekar till anklagelserna och menar att kvinnorna är ute efter skadestånd eller att de är i maskopi med öppenvården för att han inte vill ha behandling mot sitt drickande.
Den sovande pojkvännen vittnar om att han sover fruktansvärt djupt när han är på fyllan, men att båda kvinnorna i efterhand berättat om övergreppen.
Tingsrätten väljer att tro på kvinnorna och dömer mannen till fängelse och böter. Den våldtagna kvinnan ersätts med 85 000 kronor, medan den andra får 13 000 kronor.
49-åringens advokat Lars Eng tycker att domen är stötande och ett hot mot rättssäkerheten när det gäller det sexuella ofredandet.
Vi kommer definitivt att överklaga. Det är ytterst tveksamt om min klient ska dömas för något som ska ha hänt någon gång 2003 eller 2004 och blivit anmält först nu. Dessutom finns inga vittnen trots att det fanns folk i rummet.
Gärningsmannen är bosatt i Sundsbruk och förekommer under 17 avsnitt i brottsregistret.

Mer läsning

Annons