Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig väntan på skolbussen

/
  • Sexårige Erik Bergman har reflexväst på sig för att synas i den starka trafiken på E14, när han väntar på skolbussen vid hållplatsen som helt saknar belysning.

Varje morgon tvingas sexåriga Erik Bergman stå intill E14 i Borgsjö vid en korsning för att vänta in skolbussen.

Annons
Nu närmar sig den mörka årstiden och föräldrarna har tagit kontakt med länstrafiken. Förhoppningen är att det ska bli upplyst vid busshållplatsen.
I dag är det kolsvart som framgår av bilden. Den enda ljuset på bilden är från kamerablixten. Dessutom finns ingen ficka utan hållplatsstolpen står vid vägrenen nästen i mitten av korsningen.
Utanför dundrar bilar förbi i 110 kilometer i timmen, om hastighetsbegräsningen följs. Till detta kommer alla sandbilar med släp som svänger in på vägen där Erik och hans elvaåriga storasyster står och väntar. Och av hjulspåren att döma så genas det en hel del.
Jag brukar alltid följa med barnen, säger Karin Högman, mamma som tillstår att det ännu inte inträffat något allvarligt.
Tidigare kunde barnen kliva på skolskjutsen vid brevlådan utanför det egna huset.
Nu är det Cerisresor som kör och den bussen stannar enbart vid busshållplatsen.
Länstrafiken som av föräldrarna fått kunskap om situationen har i sin tur tagit kontakt med Vägverket. Man vill att det installeras solcellsbelysning som aktiveras när någon väntar vid busshållplatsskylten. Dessutom att det fylls ut så att det går att ställa sig ända framme vid busshållplastskylten.

Mer läsning

Annons