Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre vill åka till Thailand

Försäljningen av vinterresor till Sydostasien går trögt i spåren efter flodvågskatastrofen i julas.

Annons
Resekatalogerna för höstens och vinterns semestrar presenterades för en månad sedan och när det gäller långväga resmål brukar resenärerna boka tidigt. Men så är det inte i år och researrangörerna ser ett tydligt trendbrott.
 Jag tror att många resenärer är lite avvaktande just nu till att exempelvis resa till Thailand. Jämfört med maj förra året handlar det om en nedgång med runt 20 procent, säger Apollos informationschef Agneta Åstrand till TT.

Kommer i gång?
Men även om intresset nu är ovanligt svalt räknar Apollo med att Thailandsförsäljningen kommer i gång så småningom.
 Det kan nog vara så att en del resenärer är lite oroliga. Men i slutändan tror jag ändå att vi kommer att sälja slut på vårt Thailandsprogram.
Det finns också en trend, enligt Agneta Åstrand, att allt fler resenärer väljer länder som Mexiko och Egypten i stället för Thailand.
Fritidsresor märker också av det svala intresset för Thailand.
 Det vi ser nu är ett klart trendbrott. Jämfört med maj förra året har vi en nedgång med runt 10 procent, säger Lottie Knutson, informationsdirektör på Fritidsresor.

Trend västerut
 Vi har ersatt drabbade orter som Khao Lak och Phi Phi-öarna med andra resmål i Thailand. Men det kanske är lite tidigt ännu att dra några slutsatser om hur försäljningen kommer att gå.
Mexiko och Karibien är resmål som fått ett rejält uppsving.
 Vi ser en klar trend västerut i år, säger Lottie Knutson.
Researrangören My Travel, där Always och Globetrotter ingår, har dragit ner på sitt utbud av resor till Thailand och har ett hyggligt bokningsläge.
 Merparten av de hotell vi har i Thailand berördes inte av tsunamikatastrofen, säger My Travel Sveriges vd Eivor Andersson.
 Men Khao Lak som var ett väldigt stort resmål finns inte länge så i stort kan man tala om en nedgång när det gäller resandet till Thailand.

Mer läsning

Annons