Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Febrilt sökande efter kär familjemedlem

/
  • Här vid Södra bergets motionsslinga försvann Roland Anderssons västgötaspets spårlöst för drygt en och en halv månad sedan. Roland har lagt ut hunden Kalles filtar på platsen för att locka honom tillbaka – om han är i livet.
  • Västgötaspetsen Kalle var bara tio månader gammal när han gav sig iväg. Han hade en röd sele, ett identifikationschipp i nacken och beskrivs som mycket social och nyfiken.

Den 2 oktober försvann västgötaspetsen Kalle på Södra berget.
Det blev startskottet på en intensiv jakt som engagerat många.
Letandet har hittills varit resultatlöst – men husse Roland Andersson har inte gett upp hoppet.

Annons

75-årige Roland har haft hundar förut och promenerat med sin Kalle på Södra berget massor av gånger.

Den här fredagsmorgonen fick Kalle gå lös som vanligt och sprang efter pinnar. Plötsligt fick han upp ett spår och gav sig iväg.

– Sedan dess har jag inte sett honom, säger Roland och ser märkbart ledsen ut.

Han fortsätter:

– Jag lockade och väntade och hoppades att han skulle komma tillbaka i sitt eget bakspår. Jag ringde min fru Irene och vi sprang omkring och ropade och visslade, förgäves.

På eftermiddagen kom en bekant till platsen med en annan hund som letade efter spår. Förgäves. Roland och hans fru fick även hjälp av barn och barnbarn i letandet. Förgäves.

– Vi var kvar tills det blev mörkt, men det blåste som tusan och sedan började det regna och en del av spåren försvann nog.

Sedan dess har Roland och hans familj annonserat ett 30-tal gånger i Sundsvalls Tidning, lagt ut en efterlysning på Facebook, stöttats av en skallgång med många frivilliga, polisanmält och knackat dörr. Hittills utan resultat.

– Det har varit ett otroligt engagemang och säkert upp emot 30 personer som letat i området med flera hundar. Och dagarna efter försvinnandet var det massor av orienterare i området och de hjälpte också till.

Kalle var bara tio månader när han försvann. Han bar en röd sele, har ett identifikationschipp i nacken och beskrivs som mycket social och nyfiken.

Ett tiotal tips har kommit in från uppmärksamma människor. Ett var ända från Sveg vilket gjort att även Jämtlandspolisen är informerad om försvinnandet.

– En teori är att han följt något djur ner i en lya eller liknande och fastnat. Då är han nog inte vid liv. Han kan även ha sprungit åt fel håll och inte hittat tillbaka. Någon kanske har tagit hand om honom utan att meddela att man gjort det.

En belöning på 5 000 kronor är utfäst till den som hittar Kalle – levande eller död.

– Vi saknar honom mycket och vill få ett avslut innan vi går vidare, säger Roland Andersson med gråten i halsen.

Så småningom kanske han skaffar en ny hund. Kalles kojplats och leksaker står fortfarande framme i hemmet på Rörgatan på Södermalm.

– Funderar gör man ju, men vi måste vänta ett tag. Kalle kanske kommer tillbaka.

Mer läsning