Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem kvinnor överfallna i Sundsvall – serievåldtäktsman jagas

/
  • Teknisk undersökning pågår vid Arthur Engbergs väg efter våldtäktsöverfallen under onsdagskvällen.
  • Polispådrag. I går kväll inträffade fyra våldtäktsförsök i Sidsjöområdet. Troligen utfördes samtliga överfall av en och samma man. Robert S Öhman är här på väg mot en av brottsplatserna.

I går kväll satte en man skräck i människor som vistades i Sidsjöområdet, Sundsvall. Under kvällen fick polisen in anmälningar från fem olika kvinnor om överfall. En av dem drogs ner i ett dike. Kvinnan bet förövaren och rev honom med en nyckelknippa. Två förbipasserande blev hennes räddning.

Annons
Klockan 19.30 sökte en kvinna i 20-årsåldern själv upp polisen på stationen efter att ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök. Klockan 20.15 kom nästa larm från vägen nedanför dansklubben Altiras lokaler i Sidsjön. Det var den kvinnan som gjorde våldsamt motstånd och som fick hjälp av förbipasserande.
När polisen i hög hastighet var på väg till brottsplatsen inträffade det tredje våldtäktsförsöket. Den här gången ett hundratal meter från ankdammen, på elljusspåret vid sjön. Klockan 22 inkom så en fjärde anmälan och sent på natten en femte.
Samtliga utsatta kvinnor betecknas av polisen som unga och uppgav likadana, eller snarlika signalement. Inget av våldtäktsförsöken fullbordades.
Polisen sökte i går kväll en mörk man med rivmärken i ansiktet och eventuellt bitmärken på en hand.
Vi hyser goda förhoppningar om ett snart gripande, sade polisens presstalesman, Leif Hemmingsson vid 23-tiden i går kväll.
Samtliga poliser som var i tjänst, ett 20-tal, lokaliserades till området och deltog i sökandet. Vägen nedanför de gamla sjukhuslokalerna på Arthur Engbergs väg spärrades av medan området undersöktes. Det var mycket folk som rörde sig i området och många ungdomar vistades i föreningslokalerna längs Arthur Engbergs väg.
En hundpatrull fick upp ett spår vid elljusspåret. Spåret tog slut vid Teaterstigen.
En bilist stoppades av en annan patrull. Den manlige föraren hördes på Paviljongvägen. Han identifierades, men släpptes eftersom han inte hade några skador i ansiktet.
Den misstänkte förövaren ska vara normalbyggd och 170 till 175 centimeter lång. Han bar en vit tröja med ränder, en blå jacka samt mörka jeans. Han talade engelska med offren och luktade alkohol.
Vakthavande polisbefäl i Sundsvall kunde i går kväll inte uppge om någon av de utsatta kvinnorna är skadad. .
Nej, de hörs och läkarundersöks just nu. Men de mår förstås inte alls bra, sade vakthavande befäl.

Mer läsning

Annons