Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiberkabel grävdes av i Birsta

/
  • Det var vid grävarbetena för den nya bron vid Klökanvägen som missödet inträffade.
  • Niklas Florberg och Per Kilsand arbetar med att få den avgrävda fiberkabeln utbytt.
  • Per Kilsand, Niklas Florberg, Peter Eriksson och Håkan Pedro från Servanet arbetar med att laga den trasiga fiberkabeln.

Vid halv elvatiden på tisdagen slutade internetuppkopplingen för många att fungera. Det var en fiberkabel som grävdes av i samband med arbetet vid bron över E 4.

Annons
Det var både företag och privatkunder drabbades när fiberkabeln grävdes av. Många av Bredbandsbolagets kunder i både Härnösand, Timrå och Sundsvall blev av med sin internetuppkoppling.
Bengt Forslund, informationsansvarig på Servanet, menar att reparationsarbetet startades ganska omgående och vid tretiden på tisdagseftermiddagen var det två lag från Servanet på plats och drog ny kabel. Arbetet med att laga den trasiga kabeln skulle fortgå under kvällen och natten.
Enligt Bredbandsbolagets vd Peder Ramel, hade de fått information från Servanet att felet skulle vara åtgärdat vid midnatt.
Butikerna i Birsta blev inte drabbade. Men många andra företag blev fick problem när kabeln med fiberoptik grävdes av. Hur många som drabbades är dock oklart.
Vi har bara kablarna och hur många kunder som drabbas i slutändan är omöjligt för oss att veta, säger Bengt Forslund.
Förutom Bredbandsbolagets kunder drabbades också Com Hem. Där hade ett antal personer blivit utan både digitalteve och internetuppkoppling.

Mer läsning

Annons