Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisken som flydde - och arenan som inte vill säljas

"Oh, god damnit”.
Jag kunde inte hålla tillbaka då fisken hade gått under mangrove-träden och snurrat runt rötterna så att linan brast.

Annons

Det var i onsdags som jag åkte ut med ett gäng kompisar för att köra några snabba kast efter fisk på en plats där vi visste att de var på hugget.

Dagen innan hade min far lyckats få upp en knappt tre kilo stor Crevalle Jack på ett ultralätt spö. Det tog tio minuter att få upp den i båten efter att den kämpat för sitt liv i strömmen. Om och om igen stack den i väg och det underbara ljudet av den skrikande rullen var som ljuv, och något avundsjuk, musik i mina öron.

Nu var det min tur, tänkte jag.

Efter några dåliga kast fick jag till ett perfekt, och vips såg jag fyra-fem stycken gå på attack mot mitt drag och en av den fastnade på kroken.

Rullen tjöt som att det inte fanns någon morgondag och det fanns inte ens den minsta möjlighet för mig att börja veva. Den hade bestämt sig för att inte ge upp så lätt.

Det tog kanske 15 sekunder, men det kändes som en halv evighet, och helt plötsligt kände jag hur linan blev helt slak och att kampen därmed var förlorad.

Vad jag skrek på svenska passar sig nog inte riktigt i skrift, men irritationen var stor.

Det enda jag kunde trösta mig med var att jag redan hade förlorat på förhand. Crevelle Jack anses inte bara vara en av de roligaste fiskarna som går att få på andra sidan linan, den hade dessutom hemmaplan som talade till dess fördel och i kombination med en enorm styrka var jag helt enkelt körd.

Förhoppningsvis har jag något roligare att rapportera, och visa upp, i nästa veckas krönika.

---

Turerna kring Timrå IK:s arenaaffär går vidare och att Timrå IK med Lars Nolander, och kommunalrådet Ewa Lindstrand, i spetsen skyller på media för utebliven affär låter mer än lovligt konstigt.

ST:s chefredaktör Anders Ingvarsson har redan förklarat varför tidningar måste skriva om detta, och den diskussionen tänker jag inte ens lägga mig i eftersom det är så uppenbart självklart.

Nyheter är vad en tidning jobbar med, och får vi reda på en så ska den skrivas om.

Den stora frågan är egentligen varför arenan i skrivande stund (onsdag 22 april) inte är såld, det borde ha skett för flera månader sedan.

Att läget börjar bli akut igen är inte bra för någon part, och jag tänker då på Timrå kommun, föreningen Timrå IK, dess fans och spelare samt Hockeyallsvenskan.

För jag är knappast ensam om att redan nu börja längta till vinterns derbyn mellan Sundsvall och Timrå.

Apropå Sundsvall hockey måste jag skriva några rader om Magnus Holmvall. Mannen som oförtrutet gett allt till sin älskade klubb och nu klivit på nytt jobb. Varje gång jag har ringt honom har han varit lika trevlig som tillmötesgående, och det är en tung förlust för Sundsvall även om jag har full förståelse för att han vill testa något nytt. Stefan Lindqvist och kompani kommer att sköta detta alldeles utmärkt, se bara på lagbygget de mönstrade i vintras.

Mer läsning

Annons