Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskepremiär i Ängomstjärnen

/

Drygt två ton regnbåge sätts varje sommar ut i Ängomstjärnen.
På lördagen var det sommarpremiär.
– Jag kan nästan lova att alla fått fisk säger ordförande Bertil Kamf.

Annons

Klockan ett på lördagen var det premiär för fisket i Ängomstjärnen. Entusiasterna var på plats redan tre timmar tidigare för att få en bra plats. Morgonen var kylig men på eftermiddagen värmde solen och det blev trångt runt tjärnen. Matfors sporfiskeklubb hade försäljning av lotter fika och korv. Nya ordförande Bertil Kamf sken ikapp med solen när han blickade ut över all som fiskade.

– Det här är en lyckad dag. Jag ser inga sura miner. Många har fått stor fisk och det är mycket folk.

På en av de handikappvänliga spångarna stod kusinerna Edvin Groth och Emil Höglund och kastade med var sitt skeddrag. De hade varit på plats sedan fisket öppnade och Edvin kunde visa upp en egenfångad fin regnbåge.

Grabbarna kämpade stundtals med trasslande rullar och drag som fastnade. På frågan hur länge tålamodet räcker kommer svaret lika självklart som snabbt av Edvin.

– Tills vi får fisk såklart.

Varje dag mellan 13-22 sommar kommer Ängomstjärnen att vara öppen för allmänheten. Ett fiskekort kostar 110 kronor och man får dra upp tre fiskar. Nytt för i år är att man kan betala fiskekortet med betaltjänsten Swish.

– Det vanligaste fiskesättet här är nog att meta med räka. Men det går också bra med mask eller kasta med spinnare. Själv gillar jag flugfiske, säger Matfors sportfiskeklubbs ordförande Bertil Kamf.

Mer läsning

Annons