Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flatmate på gång – växer i Sundsvall

/

Digitalbyrån Flatmate har nyanställt fyra i Sundsvall.
Byrån har tidigare levererat till svenska storstjärnor som Avicii och Tove-Lo.
– Det har blivit mycket musik eftersom det ligger nära mig, säger André Högberg, vd.

Annons

Det går bra nu. André Högberg skriver gärna under på påståendet. Hans företag Flatmate satsar offensivt. Tre utvecklare och en projektledare anställdes i maj. Byrån siktar på att kunna konkurrera om större uppdrag.

– Ska man ta det övergripande så jobbar vi med digital marknadsföring och det innefattar egentligen allt från strategi till koncept, design och utveckling, säger André Högberg.

Sedan tidigare har Flatmate bland annat skivbolaget Universal som kund och vid besöket i lokalerna på Storgatan ett sitter en av medarbetarna och jobbar med ett projket med den svenska stjärnan Tove-Lo.Men även mer traditionella företag, som börsnoterade NP3 i Sundsvall, finns som kund. Behoven skiljer sig förstås åt, men kreativiteten står ändå alltid i centrum, konstaterar André Högberg.

– Vi har en speciell taktik för att hålla oss längst fram i den digitala utvecklingen. Alla får komma med idéer på lösningar de vill testa. De med högst innovationskraft och tydligast kundnytta blir ett internprojekt. Det senaste resulterade i en app för Spotify, säger han.

Interaktiva skärmar i skyltfönster hos bostadsmäklare är en produkt som Flatmate tror mycket på, och som Sundsvallsborna snart kommer att komma i kontakt med här hemma. Just nu utvecklar Flatmate mjukvaran till de interaktiva skärmarna, som är kopplade till sensorer som gör det möjligt för hugade spekulanter att använda dem när de tittar i skyltfönster. På sikt är det inte uteslutet att tekniken finns även i andra butiker och gör det möjligt att gå direkt från fönstershoppning till näthandel. Tekniken finns.

För Flatmate betyder utvecklingen en ökad efterfrågan på deras tekniska kompetens.

– Vi har provat oss fram och varit lite försiktiga. Men nu känner jag att det bara är att vrida i en växel till om man vill komma någon vart, säger André Högberg.

Mer läsning

Annons